ENTRI TERBAIK

Khamis, 12 April 2012

TOP 10 KERETA KEBAL TERBAIK

Assalamualaikum..

Simple dan santai je post hari ini kerna aku mahu kongsikan entri mengenai TOP 10 KERETA KEBAL TERBAIK. Sebut kereta kebal, tentu kalian dapat membayangkan bagaimana rupa parasnya kan, ianya adalah satu kereta bersenjata yang besar, berat main ikut tan bukannya kilogram, ada senjata meriam yang panjang, rodanya unik dan mampu menahan serangan peluru dari pihak musuh.

Jadi aku senaraikan TOP 10 KERETA KEBAL TEBAIK ini dengan gambarnya sekali. Mungkin senarai ini boleh berubah dari semasa ke semasa kerana teknologi semakin pesat.  

LEOPARD 2 - JERMAN 
PROFIL LENGKAP LEOPARD 2 KLIK SINI


FV 4034 CHALLENGER 2  - ENGLAND
PROFIL LENGKAP FV 4032 CHALLENGER 2 KLIK SINI


M1 ABRAM - AMERIKA SYARIKAT
PROFIL LENGKAP M1 ABRAMS KLIK SINI


K2 BLACK PANTHER - KOREA SELATAN
PROFIL LENGKAP K2 BLACK PANTHER KLIK SINI


MERKAVA IV -ISRAEL
PROFIL LENGKAP MERKAVA IV KLIK SINI


K1A1- KOREA SELATAN
PROFIL LENGKAP K1A1 KLIK SINI


TYPE 90 - JEPUN
PROFIL LENGKAP TYPE 90 KLIK SINI


AMX-56 LECLERC OPERATORS - PERANCIS
PROFIL LENGKAP AMX-56 LECLERC OPERATORS KLIK SINI



TYPE 99 MBT - CHINA
PROFIL LENGKAP TYPE 99 MBT KLIK SINI


T-90 BHISMA- RUSIA
PROFIL LENGKAP T-90 BHISMA KLIK SINI



TENTU KALIAN TERTANYA-TANYA MANA MALAYSIA PUNYA KERETA KEBAL, JANGAN RISAU MALAYSIA ADA PUNYA. KAT BAWAH NI KERETA KEBAL YANG MALAYSIA MILIKI. IANYA BERNAMA PT 91 ATAU PENDEKAR.

PT 91 ATAU PENDEKAR
PROFIL LENGKAP PT91 ATAU PENDEKAR KLIK SINI


Rabu, 11 April 2012

TERKINI!! GEMPA BUMI 8.7 SKALA RICHTER MELANDA INDONESIA

Assalamualaikum..

Tadi aku rasa gegaran, aku ingatkan angin kuat tadi rupa-rupanya ada gegaran hasil dari gempa bumi. Mujur tak kuat mana, sekarang aku boleh bayangkan perasaan bila berada di zon gempa bumi. Alhamdulillah kita tidak ditimpakan bencana sedemikian. Apapun takziah kepada mangsa yang mengalami musibah tersebut. 

Gempa bumi ini berskala 8.7 skala richter ini berlaku di Utara Sumatera, Indonesia. Dan gegaran ini dapat dirasai di Thailand, India dan Singapura.

Kelihatan penduduk Indonesia lari menyelamatkan diri susulan gempa bumi
sumber BBC


Petikan yang aku ambil dari resources


--The Pacific Tsunami Warning Center in Hawaii said a tsunami watch was in effect for Indonesia, India, Sri Lanka, Australia, Myanmar, Thailand, the Maldives and other Indian Ocean islands, Malaysia, Pakistan, Somalia, Oman, Iran, Bangladesh, Kenya, South Africa and Singapore.--





Kepada sesiapa yang ingin mengikuti berita terkini dan selanjutnya mengenai gempa bumi ini boleh melayari  laman web di bawah..


http://zeenews.india.com/news/world/huge-quake-hits-indonesia-tremors-in-india_769502.html

http://www.dnaindia.com/world/report_8-7-quake-hits-indonesia-tsunami-likely_1674486

http://www.moneycontrol.com/news/wire-news/sri-lanka-issues-tsunami-warning-after-indonesia-quake_691260.html

http://www.thejakartaglobe.com/home/breaking-news-tsunami-warning-for-sumatra-indonesia-after-magnitude-85-earthquake/510684

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-17675399

Teringat tragedi malang ketika dulu 9.1 skala richter, dan hanya sebuah masjid tidak hancur. Semoga kejadian ini menginsafkan kita supaya kembali ke jalan yang benar.


--TERBARU--

-Ombak tsunami dijangka sampai kat pantai Butterworth pada pukul 9.11 malam dan Port Diskson 2.10 pagi karang..so jauhi pantai berkenaan atau mana2 pantai buat seketika untuk keselamatan..nasihatkan rakan2 anda

-lokasi-lokasi seperti Myanmmar, India, Thailand, Sri Lanka juga akan dilanda sebentar lagi ombak tsunami

-kelajuan ombak selepas gempa bumi yang akan melanda bandar aceh sebentar lagi adalah 756 km/j..

-Amaran tsunami telah di keluarkan td bg penduduk kawasan utara malaysia penang kedah perak perlis... Di jangka ombak besar akan berlaku di georgetown jangan menghampiri kawasan pantai.




--UPDATE LAGI--


-Ombak setinggi enam meter telah dikesan melanda di Pulau Simeulue.


-Update Gempa di Aceh : Doakan kami student Malaysia di sini selamat. Sekarang dalam operasi menyelamatkan diri. Muslimat telah kami pindahkan ke Masjid Unsyiah. Untuk Muslimin mereka telah pergi ke tempat yang jauh dari kawasan Darussalam dan pusat kota. Kami telah maklumkan ke Konsulat di Medan dan Kedutaan di Jakarta.  TERBARU: Doakan kami, air sedang naik ke tanah tinggi. (Sumber : Abdullah Hakimi)

-TERKINI : Tsunami sedang menghampiri Phuket...


Rakyat Acheh sedang prepare menyelamatkan diri

Di Sabah, kesan gempa bumi tadi kelihatan tanah runtuh di jalan raya TAMPARULI-RANAU


--TERBARU LAGI--


-Kelajuan ombak ialah 800km/h menuju ke Malaysia,Allahuakhbar!! Share utk kebaikan bersama..


-bekalan elektrik terputus di bandar acheh

sekitar pantai Patong di Thailand kelihatan air sudah berkurangan ini menandakan  ombak tsunami bakal berlaku

-video tsunami di SRI LANKA tadi

video

Pengunjung Sunway Carnival Prai panik bila gempa bumi tadi berlaku


-----------------------


-Gegaran berlaku di Andreanof 

Islands, Aleutian ISlands, dan Alaskan yg berukuran kira-kira 5.5 Skala Ritcher. Mungkin juga disebabkan kesan daripada gegaran kuat di Acheh.

kesan di pulau simeulu yang dilanda ombak setinggi 6 meter

keadaan panik di luar queensbay mall penang ketika gegaran pertama tadi

-------------------


-Sumber berita dari CNN ... Ada ombak besar berukuran 800km/h sedang menuju ke arah negara Malaysia..


-Info yang belum dapat disahihkan..Jambatan Pulau Pinang akan ditutup kol 9 malam nanti untuk keselamatan


-Maklumat terbaru jambatan pulau pinang telah pun di tutup dan perkhidmatan feri akan di tutup bila2 masa dari sekarang


- Sah ,inform dari polis 
jambatan pulau pinang sudah ditutup utk laluan org ramai... perkhidmatan feri pulau pinang akan ditutup bila2 masa sahaja mulai dari skrg...sumber dari IPD pulau pinang... maklumat dari
radio amatur



- BANDAR Aceh dilaporkan terputus hubungan komunikasi dengan dunia luar..


-11/9/2001: World Trade Center Crash. 11/1/2010: Haiti Earthquake. 11/3/2011: Japan Earthquake. What today's date? Subhanallah"


-------------


Dari saudara Zack Rahim--pengurus SAFEE SALI--

Jika ikut berita, gempa pertama jam 3.28 wib, pada kadar 8.5 ritcher, belumpun suasana panik di Banda Acheh dan seluruh Sumatera reda, gempa kedua pula menuyusul pada jam 5.43pm wib pd kadar 8.8 ritcher. Jika berdasar kepada laporan2 ini, pastinya Tsunami lebih buruk dari 2004 akan melanda, nauzubillah! Ditambah lagi dgn epicentere berlakunya gempa ini lebih dekat dgn Pulau Sumatera jika bandingkan pd 2004. Doa2 utk Sumatera sudah mula bergema di twitter, FB dan dimana2. Malahan di Acheh, masjid2 sudah mula bergema doa di corong2nya. Susana panik dimana2 dgn semua selamatan diri. Sebuah mahkamah di Acheh terus hentikan prosidingnya, hakim terus lari. Jalanraya kelam kabut. YA ALLAH SELAMATKAN SUMATERA DAN KAWASAN2 YG BERHAMPIRANNYA,


-Semua 204 pelajar Malaysia di Aceh kini berkumpul di Masjid Ansyiah & Lapangan Terbang Iskandar Muda sehingga amaran tsunami berakhir jam 9 malam


-------------------------------

-INFO TERKINI:Penang Bridge masih beroperasi,tidak ditutup tetapi kenderaan sesak.....Perkhidmatan feri masih diteruskan,namum berkemungkinan akan diberhentikan pada bila bila masa (maklumat daripada En Azli Hashim,Pegawai Penguasa Penang Port SB)


-----------------------------


-KAJI NOMBOR DENGAN AL QURAN:
11 APRIL 2012

"Kepada Allah jualah kembalinya kamu, dan Ia Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu.. "

(Hud 11:4)

Acheh has strucked by an earthquake with 8.7 magnitude.

TSUNAMI ALERT:

GEORGETOWN, PENANG: ESTIMATED TIME OF TSUNAMI HITTING THE COAST AT 9.11PM

PORT DICKSON: ESTIMATED TIME OF TSUNAMI HITTING THE COAST AT 2.10AM

SINGAPORE TSUNAMI ALERT: ESTIMATED TIME OF TSUNAMI: 7.51AM TOMORROW

PLEASE ALERT ALL YOUR FAMILIES AND FRIENDS WHO ARE STAYING ON WEST COAST OF MALAY PENINSULA.

---
Kelajuan ombak sekitar 800 km/j sedang menuju ke Malaysia

9:11 - Oleh itu, jika mereka bertaubat (dari kekufuran), dan mendirikan sembahyang serta memberi zakat, maka mereka itu adalah saudara kamu yang seugama; dan Kami menjelaskan ayat-ayat keterangan Kami satu persatu bagi kaum yang mahu mengetahui.

2:10 - Dalam hati mereka (golongan yang munafik itu) terdapat penyakit (syak dan hasad dengki), maka Allah tambahkan lagi penyakit itu kepada mereka; dan mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya, dengan sebab mereka berdusta (dan mendustakan kebenaran).

7:51 - (Tuhan berfirman: Orang-orang kafir itu ialah) orang-orang yang menjadikan perkara-perkara ugama mereka sebagai hiburan yang melalaikan dan permainan, dan orang-orang yang telah terpedaya dengan kehidupan dunia (segala kemewahannya dan kelazatannya). Oleh itu, pada hari ini (hari kiamat), Kami lupakan (tidak hiraukan) mereka sebagaimana mereka telah lupa (tidak hiraukan persiapan-persipan untuk) menemui hari mereka ini, dan juga kerana mereka selalu mengingkari ayat-ayat keterangan Kami.

2 jam lepas tsunami di Acheh, sebuah rumah ranap


TERKINI : AMARAN TSUNAMI DITARIK BALIK SEKITAR LAUTAN HINDI

Selasa, 10 April 2012

KEPUTUSAN PENUH AREMA INDONESIA FC VS KELANTAN 10 APRIL 2012

Assalamualaikum..

Berikut adalah keputusan penuh perlawanan AREMA INDONESIA FC VS KELANTAN di mana Kelantan berjaya menewaskan Arema Indonesia FC dengan 3-1

AREMA INDONESIA FC
KELANTAN 3

Gol-gol dijaringkan oleh Kelantan ialah Ghaddar pada minit 15',60' dan Zambri 88'
Gol dijaringkan oleh Arema Indonesia FC ialah Roman Chemelo 35'

LIVE STREAMING SIARAN LANGSUNG AREMA FC VS KELANTAN 10 APRIL 2012

Assalamualaikum..

LIVE STREAMING AREMA FC VS KELANTAN 10 APRIL 2012 // SIARAN LANGSUNG AREMA FC VS KELANTAN 10 APRIL 2012 // KEPUTUSAN PENUH AREMA FC VS KELANTAN 10 APRIL 2012 // PIALA AFC AREMA FC VS KELANTAN LIVE // LIVE AREMA FC VS KELANTAN


Peminat-peminat bola sepak yang berada jauh dari lokasi Ganjaya Stadium, Indonesia bolehla menyaksikan aksi pertembungan menarik di antara AREMA FC VS KELANTAN tersebut. Blog ini akan menyediakan live streaming untuk memenuhi keinginan para peminat bola sepak tanah air menyaksikan perlawanan AREMA FC VS KELANTAN

Berikut adalah live streaming AREMA FC VS KELANTAN yang akan disediakan oleh media di sana. Kalian boleh pilih mana-mana kat bawah ini. SILA BUKA PADA PUKUL 4 PETANG NANTI 




--SILA SHARE DENGAN KEKAWAN YE--

penulis: gomo kelate gomo

Isnin, 9 April 2012

KEPUTUSAN PENUH ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN 2011


Assalamualaikum..

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 atau ABPBH baru saja umumkan keputusannya.

Berikut adalah keputusan penuh Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian 2011 mengikut kategori masing-masing.

Bintang Paling Popular dan Pelakon Filem Lelaki Popular - Aaron Aziz 




Anugerah Seri Perak - Datuk Siti Nurhaliza



Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat - Datuk Sheila Majid



Pelakon Filem Wanita Popular - Maya Karin



Penyanyi Lelaki Popular – Hafiz AF7



Penyanyi Wanita Popular – Yuna 



Pelakon TV Lelaki Popular – Fizz Fairuz 



Pelakon TV Wanita Popular – Fasha Sandha 



Penyanyi Berkumpulan/Duo Popular – Jaclyn Victor/Ning Baizura/Shila Amzah



Artis Komedi Lelaki Popular – Johan Raja Lawak 



Artis Komedi Wanita Popular – Didie Alias



Artis Baru Lelaki Popular – Johan Ariff As’ari 



Artis Baru Wanita Popular – Tasha Shilla 



Pengacara TV Lelaki Popular – Zizan Raja Lawak



Pengacara TV Wanita Popular dan Penyampai Radio Wanita Popular– Fara Fauzana 



Penyampai Radio Lelaki Popular – Faizal Ismail 




*Penulis- Blogger paling TAK popular 2012

--SILAKAN SHARE DENGAN KEKAWAN YE--

Isnin, 2 April 2012

SAFEE SALI SAH CERAIKAN ISTERINYA TALAK SATU


SAFEE SALI SAH CERAIKAN ISTERINYA TALAK SATU

SHAH ALAM – Pemain bola sepak terkenal negara, Safee Sali menceraikan isterinya Sabrina Yusof talak satu, hari ini.





Selasa lalu, Safee membuat keputusan mahu menyelesaikan tuntutan perintah kembali taat ke atas Sabrina di luar mahkamah.

Safee atau nama sebenarnya Mohd Safee Mohd Sali, 28 memfailkan permohonan terhadap isterinya agar kembali taat pada November lalu.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan Nur Syaza Syaqina, 3, dan Nursyasya Safirna, 1. – SinarHarian

KEPUTUSAN PENUH WWE WRESTLEMANIA 28 DAN DOWNLOAD VIDEONYA

Assalamualaikum

KEPUTUSAN PENUH WWE WRESTLEMANIA 28 \\ FULL DOWNLOAD VIDEO WRESTLEMANIA 28 \\ WRESTLEMANIA 28 RESULTS \\  LINK DOWNLOAD WRESTLEMANIA 28

Bagi peminat tegar gusti WWE sudah pasti ingin mengetahui keputusan penuh WRESTLEMANIA 28. Jadi penulis akan berkongsikan keputusan penuh di bawah ini. Dan lebih menarik lagi, penulis juga sertakan link-link untuk mendownload video penuh mengenai WRESTLEMANIA 28 ini.




Mari kita tengok keputusan penuh WWE Wrestlemania 28

WWE TAG CHAMPIONSHIP--TRIPLE THREAT TAG MATCH
PRIMO & EPICO menang dengan mengalahkan JIMMY & JEY USO serta JUSTIN GABRIEL & TYSON KIDD dimana PRIMO telah pinning JUSTIN GABRIEL dengan  penyudah BACKSTABBER.

WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP
SHEAMUS menang ke atas DANIEL BRYAN dengan pinning penyudah BROGUE KICK

KANE berjaya menghapuskan musuh ketatnya RANDY ORTON dengan gerakan penyudah SUPER CHOKESLAM

INTERNATIONAL CHAMPIONSHIP
BIG SHOW telah berjaya menewaskan CODY RHODES untuk ditabalkan juara baru dengan gerakan penyudah W.M.D

MARIA MENOUNOS & KELLY KELLY berjaya menumpaskan seteru utama mereka EVE & BETH PHOENIX 


END OF AN ERA HELL IN A CELL MATCH--SPECIAL REFREE SHAWN MICHAELS
UNDERTAKER masih mengekalkan rekod tanpa kalahnya kepada 20-0 apabila menumpaskan TRIPLE H dengan gerakan penyudah TOMBSTONE PILEDRIVER.


12 TAG MEN MATCH--TEAM JOHNNY VS TEAM TEDDY

TEAM JOHNNY
DAVID OTUNGA-KAPTEN, MARK HENRY, DOLPH ZIGGLER, JACK SWAGGER, DREW McINTYRE, THE MIZ with JOHN LAURINAITIS, EVE DAN VICKIE GUERRERO

TEAM TEDDY
SANTINO MARELLA-KAPTEN,R-TRUTH, KOFI KINGSTON, ZACK RYDER, THE GREAT KHALI, BOOKER T WITH THEODORE LONG, HORNWOGGLE DAN AKSANA

PEMENANGNYA ialah TEAM JOHNNY di mana THE MIZ pinning ZACK RYDER dengan penyudah SKULL CRUSHING FINALE. Keputusannya JOHN LAURINAITIS dapat kawalan penuh keatas RAW dan SMACKDOWN

WWE CHAMPIONSHIP TITLE CHANGES HANDS ON A DQ
CM PUNK mengalahkan CHRIS JERICHO dengan submission to the Anaconda Vise

ONCE IN A LIFETIME 
THE ROCK berjaya menumpaskan musuhnya JOHN CENA dengan gerakan penyudah ROCK BOTTOM

LINK-LINK UNTUK MENDOWNLOAD WRESTLEMANIA 28..ENJOY--sumbangan link kredit to PEMINAT GUSTI MALAYSIA






Tonton online:


Dailymotion:


penulis; IF U SMELL WHAT THE GMMS IS COOKIN

PENGACARA PIJAK MUKA


KUALA LUMPUR: Seorang pengacara rancangan gosip popular berusia 28 tahun bertindak menyerang seorang wanita yang sedang meraikan hari lahir rakannya dalam sebuah pusat hiburan di Jalan Sultan Ismail, di sini, dengan memijak muka mangsa menggunakan kasut tumit tingginya dalam kejadian awal pagi semalam.

Akibat perbuatan pengacara wanita terbabit yang juga bergelar pelakon dan pernah membintangi beberapa siri drama serta telefilem itu bersama beberapa rakannya menyebabkan mangsa yang berusia 20-an cedera di kepala dan terpaksa dirawat di Hospital Ampang (HA).

Menceritakan semula kejadian itu, sumber berkata, semuanya bermula apabila mangsa meraikan hari lahir rakannya itu dihampiri seorang wanita tidak dikenali.

“Wanita terbabit bertanya kepada mangsa adakah dia dengan tidak sengaja terpukul atau melakukan kekasaran kepada sesiapa. Bingung dengan pertanyaan itu, mangsa menafikan dakwaan itu sebelum mendiamkan diri.

“Belumpun persoalan itu selesai, mangsa dihampiri seorang lelaki bertubuh sasa yang terus menampar mukanya menyebabkannya terjatuh,” katanya.

Berita sepenuhnya sila beli Harian Metro hari ini

Sumber; Hmetro



PENULIS; Gila ke apa, main pijak kat muka, yang lelaki pula cam takde telur main tampar muka anak orang..