ENTRI TERBAIK

Jumaat, 2 November 2012

CARA MEMOHON BORANG PERMOHONAN BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA BR1M 2.0

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Penulis ingin menunjukkan cara yang betul mengenai CARA MEMOHON BR1M 2.0 kepada para pembaca yang ingin memohon BR1M 2.0 tersebut. Sebelum ini, sila ketahui syarat-syaratnya untuk memastikan permohonan anda dipertimbangkan dengan sewajarnya.Isi rumah yang layak (RM500):

(i) Warganegara Malaysia; 

(ii) Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan isi rumah RM3,000 dan ke bawah.
> Berkahwin;
> Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah;
> Bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah (dalam rumah yang sama).

(iii) Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas, lahir pada tahun 1953 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM3,000 dan ke bawah. 

Individu yang layak (RM250):

(i) Warganegara Malaysia; 

(ii) Bujang (termasuk Balu / Janda / Duda) yang tiada tanggungan, berumur 21 tahun dan ke atas (lahir pada tahun 1992 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah.

(iii)  Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucar Buku 1Malaysia.

(iii) Hanya pemohon yang berjaya sahaja layak menuntut bayaran.

AMBIL PERHATIAN YANG ANDA HARUS MERUJUK PANDUAN CARA-CARA MEMBUAT PERMOHONAN SECARA ONLINE UNTUK MEMASTIKAN PERMOHONAN ANDA DAPAT DIPERTIMBANGKAN DENGAN SEWAJARNYA. SILA FAHAMI DENGAN BETUL. USAH GELOJOH DAN AMBIL MASA ANDA UNTUK FAHAMI SEPENUHNYA.p/s: sila share dengan kekawan ye

Tiada ulasan: