ENTRI TERBAIK

Jumaat, 2 Mac 2012

HUMAN STATUE OF LIBERTY GAMBAR YANG SUPER AWESOME

Assalamualaikum

Sekian purnama aku berhibernasi, semusim jua blog ini terabai nafkahnya. Jadi aku klimakskannya dengan satu gambar yang sungguh bermakna untuk santapan minda para pembaca. Gambar yang dimaksudnya ialah Human Statue of Liberty. Mari aku cerahkan minda kalian bagaimana rupa paras sebenar Statue of Liberty ini.

Statue of LibertyBerdasarkan gambar di atas, ia menceritakan mengenai Human Statue Of Liberty. 18,000 orang telah digunakan untuk membentuk statue ini. Siapakah mereka? Mereka tersebut adalah pegawai tentera dan askar-askar lelaki yang telah berkumpul di Camp Dodge, Iowa untuk membentuk Human Statue of Liberty ini. 

Di bawah ini adalah penerangan ringkas saiz dan ketinggian sebenar serta bilangan orang untuk membentuk bahagian-bahagian tertentu dalam menyempurnakan Human Statue of Liberty. Terpaksa di taip ke bahasa inggeris untuk memudahkan pemahaman. 

Base to shoulder:150 feet
Right arm: 340 feet
Widest part of arm holding Torch: 12 1/2 feet
Right thumb :35 feet
Thickest part of body: 29 feet
Left hand length: 30 feet
Face :60 feet
Nose: 21 feet
Longest spike of head piece: 70 feet
Torch and flame combined: 980 feet
Number of men in flame of torch: 12000 people
Number of men in torch: 2800 people
Number of men in right arm :1200 people
Number of men in body,head and balance of figure only: 2000 people

APA YANG UNIK MENGENAI GAMBAR INI? APA KEISTIMEWAANNYA?

Gambar ini unik kerana tahun yang diambil untuk merekodkan gambar hebat ini berlaku pada tahun 1918. Jadi, gambar ini adalah rare dan klasik bermutu tinggi. 18000 askar yang membentuk Human Statue of Liberty ini ialah askar yang sudah bersiap sedia untuk pergi berperang.


Tiada ulasan: