ENTRI TERBAIK

Khamis, 12 Januari 2012

RUMAH WARDINA SAFFIYAH DIROMPAK DAN RUGI RM20 RIBU


Wardina bersama suaminya menceritakan saat-saat dirompak
Kredit gambar: Facebook

Rumah selebriti terkenal, Wardina Saffiyah telah dirompak dan kerugian kira-kira RM20000. Rumah tersebut terletak di Taman Bukit Utama, Bukit Antarabangsa, Kuala Lumpur telah dipercayai dipecah masuk oleh tiga orang perompak. Kejadian tersebut berlaku kira-kira pukul 3.15 pagi tadi.

Perompak tersebut telah menutup identiti mereka dengan memakai tudung. Mereka dikenalpasti adalah warga dari Indonesia berdasarkan bahasa percakapan mereka. Mereka telah berjaya merompak kira-kira 5 laptop serta barangan lain.

Suami kepada Wardina Saffiyah iaitu Ikhwan Johari telah dipukul di bahagian kepala dan kaki beliau dengan objek keras seperti batang kayu dan pemutar skru. Beliau juga telah diikat dengan menggunakan wayar selama 45 minit. 

Siasatan masih dijalankan oleh pihak polis dan Wardina sekeluarga sekarang dalam keadaan selamat tapi anak-anak beliau masih dalam trauma ketakutan. Mungkin kali pertama dirompak dalam hidup mereka. Apapun, diharapkan pihak polis terus memburu dan memberkas tiga orang perompak bangsat tersebut.

Tiada ulasan: