ENTRI TERBAIK

Jumaat, 2 Disember 2011

Banjir Kilat di Kajang || 13 Gambar Serta 1 Video

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hari ni kita telah dikejutkan dengan berita banjir kilat di Kajang. Aku tak pernah lepak kat Kajang so aku tak tau camner rupa paras geografi dia, samada dok tepi sungai atau dok kat kawasan rendah. Biar gambar-gambar di bawah menceritakan keadaan di sana ketika banjir.



Pandangan dari atas

Kelihatan banjir yang teruk


Sungai Kajang ke tuh?

Mimpi ngeri sapa2 sidai kereta kat situ

Contoh kereta yang bernasib malang

Aku rasa kalau naik motor mesti gerun nak redah, silap2 masuk dalam lubang


Antara kereta yang dijemur tapi tak sempat dilarikan

Sudah mencapai tahap alamak kereta aku!!

Siapa tido dalam kereta time ini mesti hebat perasaan nya

motor pun nak join gak berenang

Kepala pili bomba pun dah nak lemas dah tuh

Banjir kilat yang over banjir, tapi mujur tak tenggelam abis kereta


Ni paling gempar kat FB, ada orang kata itu buaya, benarkah?

Ni video yang menunjukkan live banjir di Kajang, saksikan..



Sumber gambar: Sah dan Tak Sah

GMMS: Banjir di negara jiran, Thailand lagi power dari kat Kajang sampai kena naik perahu. Apapun kalau kalian lepak2 kat tempat yang berdekatan dengan sungai, kena berhati-hati coz dalam bulan 12, bumi selalu bersedih sampai over menangis. Semoga kalian tidak ditimpa kecelakaan bila berdepan dengan situasi sedemikian


Tiada ulasan: