ENTRI TERBAIK

Selasa, 6 Disember 2011

AFC Draw 2012 Keputusan Undian Kumpulan AFC Cup 2012


AFC Cup ialah kejohanan yang melibatkan kelab-kelab dalam negara yang menjadi anggota Konferedasi Bola Sepak Asia. Kejohanan ini diibaratkan UEFA Europa League di mana kejohanan ini adalah yang kedua terbaik selepas AFC Champions League. Kejohanan ini melibatkan penyertaan 32 pasukan dari seluruh benua Asia

Hotlink Powers People through Virtual Concert with YunaLogo AFC Cup

Apa yang menarik dalam kejohanan edisi kali ini, Kelantan selaku juara Liga Super musim lepas dan Terengganu selaku juara Piala Malaysia telah di pilih untuk menyertai kejohanan ini. Pada tahun lepas, kelab-kelab di Malaysia tidak menyertai kejohanan ini akibat sebab-sebab tertentu.


Crazy about Internet?


Dengan kelibat pemain-pemain import yang dibenarkan semula beraksi untuk musim depan oleh FAM telah membuatkan Kelantan dan Terengganu dapat mengharungi kejohanan ini dengan lebih yakin. Ketiadaan pemain import mungkin menyebabkan menjadi mangsa belasahan oleh kelab-kelab besar


Experience IMAX® at TGV Sunway Pyramid


Apapun diharapkan kelab-kelab dari Malaysia ini dapat melangkah ke pusingan suku akhir untuk membuktikan kualiti liga Malaysia sudah berkembang pesat dan menuju ke arah integriti profesional sesuai dengan kredibiliti selaku juara Asean tempoh hari.Wanna have a peace of mind before hitting the roads?Di bawah ini adalah pembahagian kumpulan dalam AFC CUP 2012 yang telah selesai diundi tadi. Klik gambar untuk membesarkan ia.

Klik gambar untuk pembesaran

Explore, Experience and Enjoy!


Nampaknya Terengganu diletakkan dalam Kumpulan F dan Kelantan berada dalam Kumpulan H. Apapun diharapkan, kedua-dua pasukan ini dapat memberikan sesuatu kebanggaan untuk memberi gambaran yang mereka bukan sekadar hadir untuk melengkapi jadual perlawanan.

Kredit gambar: AFC

GMMS: GOMO KELATE GOMO!!!!

Tiada ulasan: