ENTRI TERBAIK

Selasa, 1 November 2011

Tolong Rate Offensive untuk perkataan myQuran dalam google translate




cara:
1) buka Google Translate
2) pilih untuk terjemahan 'English' to 'Malay'
3) masukan perkataan 'myQuran' lihat terjemahannya apa?
4) cuba pilih perkataan lain.. contoh.. mySelipar / myBaju / myCar atau sebagainya...
ia tak dapat diterjemahkan dari 'English' to 'Malay'

adakah ia suatu kebetulan atau kesilapan?

"kt translation tu ada tanda rate the translation..cukup 1000 org report offensive nnt dia buang"

TOLONG RATE OFFENSIVE PERKATAAN INI!

cara:
1) pergi ke tanda ✔ di hujung terjemahan, klik
2) menu akan terpapar. klik OFFENSIVE

semoga usaha yg tak seberapa ini membantu menyelamatkan Islam dari terus dihina. amiin...tolong sebarkan. sekian,tq

29 ulasan:

Ct Mawa berkata...

astaghfirullah hal azim..mengucap pjg tgk translation nye..ok,,da click offensive..tQ ats info

kiz berkata...

dah rate..

Awan Biru berkata...

Eeeee....
Melampaunya.
Dah rate offensive.

Miss Nurul Atikah berkata...

thanks for sharing... baru je tau psl ni

Yatie Awang berkata...

betullah syuk, akak pernah juga cari perkataan yg tak berapa faham, tapi cam lain je...

syarifahsidrus berkata...

da siap :)

SoLy SoLicious berkata...

dah buat td lps bce kt FB..mudah-mudah cepat dibuang..terasa sgt terhina

cik sakdi berkata...

tq syuk :D

Saiazuan berkata...

ya Allah, mcm mna leh jd mcm tu..

Ezad Skytech berkata...

ni da melampau ni...macam disengajakan je...

DOMU-KON berkata...

thanks ya..

Bro ahmad berkata...

hantar email protes syux..

delarocha berkata...

astaghfirullahalazim

Lea Isnawi berkata...

dh teka offensive dh :)

ABU berkata...

baru je baca dlm fb... jap lagi nak buat..

cilaka diorng ni...sigh!!

Asakura berkata...

aku dh cuba, tapi tak de pun perkataan "syaithan" tu...

Zul Fattah berkata...

penah baca ni.... jahat r.. ni kerja yahudi r ni.. demm!!

Rai berkata...

akak check takde pun..

cidalan berkata...

dah kena tukar dah

shida'R berkata...

oh yg ni da kecoh kat fb..shida pn dpt.. :)

josrevalution berkata...

ok nanti gua p rate..tp kan syaitan "H" xde?..so x semsetinya bro..?

Papa Mifz berkata...

papa mifz baru try...okeh jer bro...mungkin pihak google dah buang kot...

hira berkata...

teruknyaaaaaaa -.-

aimie amalina berkata...

masya Allah
bolehpulak jadi gini

maceh syuk!

anismelon berkata...

pai mcm nie sekali org nak hina islam..akan ku offensive..

Khairil berkata...

lagi kerja orang kafir nak perburuk islam dan perosak akidah org islam...

Nurnajwa KZ berkata...

Tdkn kte pg google kn dh takde dah bnde tu ==

Nk tlg rate sekali :D

*tp okla klau dh takde ;)*

Wanie berkata...

sudah :) sebelum ni tak tau pun dekat google translate boleh rate..

YOUsoF berkata...

Baru tahu semalam, adik yang tunjuk.


Ramai yang dah rate, Alhamdulillah..