ENTRI TERBAIK

Sabtu, 29 Oktober 2011

Waktu dan kuantiti yang sesuai minum air masak


Kira-kira 20 minit lagi sepak mula perlawanan antara Everton vs Manchester United akan dilangsungkan dalam Astro Startsport 813, aku kongsikan info mengenai waktu dan kuantiti yang sesuai untuk minum air masak..Sebelum itu mari kita kenali dulu rupa paras air masak.


Sekadar gambar hiasan

Minum dua gelas air masak - SELEPAS BANGUN TIDUR. Ianya membantu mengaktifkan organ dalaman.

Minum segelas air masak - 30 MINIT SEBELUM MAKAN. Ianya membantu penghadaman dan membuatkan perut lebih bersedia memberi ruang untuk kemasukan makanan.

Minum segelas air masak - SEBELUM MANDI. Ianya membantu pengaliran darah dan mengurangkan tekanan darah.

Minum segelas air masak - SEBELUM TIDUR. Ianya dapat mengelakkan terkena strok dan serangan jantung ketika tidur..


kalau suka entri ini, klikla LIKE atau +1

GMMS ; Air masak adalah air yang paling sedap kerna tubuh kita sendiri kata sedap sehingga menjilat jari..Kalau tak kenapa bila badan kurang air , mesti lemah gemalai bak penari drama swasta di opera sri lanka..renung-renungkanla..jangan biarkan ginjal anda mengamuk tak tentu hala suatu hari nanti bonus bibir pucat bak tanah gersang di Kenya

18 ulasan:

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

syuk nak tau, ca ni susah sgt2 nak minum air masak sblum ni..minum je nak muntah balik..sampai ca kena tekanan darah rendah.pi spital bape kali asyik kena cucuk air..skg masih dlm proses ajar tekak untuk tahan minum air masak...

*air suam je boleh diteguk..err..ngade2 tol tekak ni.. =__=''

laskar pelangi berkata...

yohooooo! minum air masak byk2 sekarang ni adalah platform terbaikkk untuk jauhi virus demam kan syux =)


syux, gmms tu ape?

cik pha berkata...

aku kalu dahaga,air masak lah paling mujarab nk hilangkan dahaga aku hahaa

cucu umie berkata...

ayie minum air masak time menghadap laptop and study atas menja bljo.. mesti kne sediakan 2liter air masak.hehe

pha is berkata...

nice info... baru sedar yg selama ni aku kurg minum air masak.. hehehe

azizul berkata...

banyakkan minum air putih

Ezad Skytech berkata...

serius..minum air masak la paling puas sekali berbanding minum air2 lain...hee~

Bro ahmad berkata...

lebih bagus minum ikut adab..thank info syux

cik sakdi berkata...

wah syukkk.. tq2 sbb share.. baru tau.. leh la try b4 nak tido ni.. ingat..air masaak,,bukan air masak campur ice.ekekek

Rara. berkata...

waaa,thanks for the info eh syuxer :)

syafiqakarim berkata...

air masak air pebret :D
amalkan selalu :p

AdaNaz87 berkata...

kire semuanya sebelum lah ni. baru lah tahu. thanx for ths good info. ((;

Wanie berkata...

2 3 menjak ni memang minum air kurang sbb asik mengadap lappy, bile bibir dah kering baru sedar, and dah spare air dlm bilik siap2..

syarifahsidrus berkata...

dari kecik da biasakan diri minum air masak,walaupun time makana kat kedai..hii

Lea Isnawi berkata...

nice info =)

kena amalkan petua ni la pasni

iLa suHaiLa berkata...

bijak2..memang air masak ada byk kbaikan..

asnizaziz berkata...

ginjal pon boleh mengamuk eh?okbai,hehe

ABU berkata...

wah bagus info ini.. harus minum air banyak2 sbb 70% komposisi dalam badan adalah air..:D