ENTRI TERBAIK

Jumaat, 28 Oktober 2011

Wain Ular

Kalian pernah melihat wain ular di mana ular bersemayam didalamnya? Ular ini bukanla ular mainan tapi ular yang berbisa dan besar. Ular yang mengandungi bisa sahaja diperam untuk tempoh beberapa bulan. Ada juga dicampurkan sekali dengan binatang-binatang berbisa yang lain seperti kala jengking dan sebagainya. Wain ini terkenal di Vietnam dan juga boleh didapati di Asia Tenggara. Tanpa membuang masa, mari kita melihat gambar-gambar di bawah untuk melihat rupa paras wain itu dan informasi secara visual..Amaran, sesiapa yang fobia dengan ular berbisa, lebih baik tidak melihatnya..


Hidup lagi mereka bersemayam didalam ini?


Siap sedia untuk dihidangkan airnya


Mesti keras gila air dia

Entah nikmat apakah yang disandarkan


Hanya orang yang sukakan ekstrem mahukan ini


Terdetik dalam fikiranku, apa khasiatnya?tenaga batin seperti ayah pin?

Khasiat meminum wain ular yang aku petik dari wikipedia (malas nak translate)


"Snakes are widely believed to possess medicinal qualities and the wine is often advertised to cure everything from farsightedness to hair loss, as well as to increase sexual performance. In Vietnam, snake wine (Rượu rắn) is widely believed by some individuals to improve health and virility."- Sumber



GMMS: Kegilaan ini ditabik seperti Hitler tapi maaf tiada Hadiah Nobel untukmu

39 ulasan:

azizul berkata...

perh...eksotik pasti rasanya hebat,,huhu

laskar pelangi berkata...

syuxxx! tengok gambar pun dah eiiii..apatah nak minom..cam mana depa letak ular dalam botol tu xtaw lah kan...macam takde benda lain nak minum..kasi depa minum air zamzam baru tau..hehehe

Noh Kodiang berkata...

wain arnab atau selipar jepun takdo ko???..baru sentap hati mak nak skit...harahrharhar

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

eeeeeeeeeeeeeeee~~ geli..kurang bahan ke nk wat minuman ...? huhu

syafiqakarim berkata...

pernah terfikir tak?
bila semakin maju dunia,semakin cetek
otak manusia.dan semakin mengarut
benda di cipta.baik kau hidup zaman
tok kaduk dulu.pffttt

Wanie berkata...

eeii, tak bisa ke minum?huhu..pelik nape ade orang nak minum wain ULAR ni..

Shaherah berkata...

macam unik kan.. macam belajar sains dulu2.. bedah2 katak.. pastu peram dalam cuka.. tapi ni ular.. pastu minum..

bnyk lg kan air boleh minum.. mcm ni pun nk minum.. haiyaaa..

Lea Isnawi berkata...

tak beracun ke?

SoLy SoLicious berkata...

euww... menggerunkan

Nava.K berkata...

I just wonder how people can drink this and have seen this on AFC esp popular in Thailand.

Ezad Skytech berkata...

huuhhh...aq tengok pun da geli geleman benda ni...sape la yang nak minum ye...huuuhhh~

fadh leyanie berkata...

entah apala yg best sangat dengan wain binatang berbisa tu,,bahaya jugak entah2 dalam masakan pon dorg boleh letak wain ni.

Cik Azizah berkata...

mcm ni pon ade?? woooo cuak beb! menakutkan jer

ArulchelseA berkata...

gila la..cuak aku bro..

diana berkata...

minggu lepas tak salah akak tengok kat AFC cara buat wain lipan dan kala jengking..
ish..geli betul la tengok depa minum..
tambah pulak di campur ular..
tengok pun tak sanggup..

anismelon berkata...

aiyak...sumpah geli..euuuuwww..xde benda len ke..adeh...

kiz berkata...

gila apakah yang aku lihat ini..huhu

cucu umie berkata...

haishh...xsgt seys ayie nak minum bgai nie... xad kerja ker ea???

keri ikhwan berkata...

agak2 berapa harga sebotol tu ye? bluerkk...

Bro ahmad berkata...

nak tengok je muntah..macam mana nak minum huekk

kotak bulat berkata...

errr.. tgk pun da geli la..

AdaNaz87 berkata...

aiyark! ular pun leh wat minuman? memang eksotik sungguh sampai leh diminum. eiyek! ;p

Anak Wak Mail berkata...

err..agak2 mabuk tak ular tu??hahaha..

Khairil berkata...

werlkkk..minum air bangkai....

shazika berkata...

erkkkk..gelinya minum air ular

shazika berkata...

erkkkk..gelinya minum air ular

Cikgu Jaja™ berkata...

err... dh la minuman tu menjijikkan..bertambah jijik bila ditambah ulo.. eeeeeeee...sori awok..tergeli di sini :(

iLa suHaiLa berkata...

euuu...mcm2 lah manusia skrg

cik Lilis berkata...

bodoh kuasa 2 betul sape yang sanggup minum nie .. jijik kot ~

Bui Junaidi berkata...

uweeeeeeeeeeekkkk..nak muntah...eiiii geli...

cik aisha berkata...

diaorg ni suma pelek2 je....ish suma menatang berbisa tu...kesan jangka masa panjang kita tak tahu lagi kan.mesti ada kesan negatif jugak...

cik sakdi berkata...

pandai ular tu kembangkan kepala kan dalam botol tu.ekekekek

caliph shuriken berkata...

long term msti ada kesan negatif kt badan kn...

ABU berkata...

kejadah nak minum kencing syitan bercampur bangkai binatang.. nak control rambut gugur dan increase sexual performance pun agak agak la hahahaha.. bodoh diorng ni..

Hanif Idrus Blog berkata...

isskkkkkk.....kiranya minum bangkai haiwan..
Hanif bin Idrus Blog

faridah nazurah berkata...

haha baca entry ni sambil tutup2 mata.. geli gilos. euuwwww~

**::CIKNUURUL::** berkata...

mak aii!,.gilaa la diorg ni,.lajulaju je CN scroll ke bawah,.huuhuu

nurul ezzatie zulkarnain berkata...

yek yek..
aper r dorunk ni..

afzalsukasuki berkata...

wain ular tu..yang pasti rasa ular kan?bukan kopi..