ENTRI TERBAIK

Jumaat, 28 Oktober 2011

Pemerkosaan Secara Visual--Ambil Perhatian


Nafsu syahwat jahat bagaikan pemangsa yang sungguh menggerunkan.. Bila ia meletus ke tahap marabahaya, maka pelbagai idea menjijikan akan menghiasi kamar kejahatan dalam dunianya..Salah satunya ialah  PEMERKOSAAN SECARA VISUAL..kalian tidak disentuh, tapi mata nafsu jahat itu menatap maruah kalian dengan rakus malah ada yang diarkibkan adegan itu dalam bentuk episod..Ini perbuatan maha zalim dan gila. 

Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).

Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Adalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Saatnyalah kita untuk berhati-hati.

Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah?. Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area do this thing :

LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST KUKU JARI)



Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah ! Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU JARI". Tidak perlu membayar. Mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN VISUAL" !


Para wanita : Sila beri tahu teman-teman anda yang lain.

Para lelaki: Sila beri tahu isteri, anak perempuan atau teman wanita anda..

Sumber: Facebook

GMMS: Kalian harus sentiasa berwaspada di mana kalian berada..Bahaya ada di mana-mana..Usah di remehkan hal keselamatan kalian..

23 ulasan:

Bro ahmad berkata...

bahaya ni..thank info syux semoga bermanfaat untuk semua

Kiki-LovE berkata...

^^

Kaizen Shinobi.com berkata...

Lelaki pun jangan dilupa, sekarang ni ade third gender... ngee~

azizul berkata...

bahaya nih..silap2 ada orang tengok ja

SoLy SoLicious berkata...

menarik..lepas ni kene hati2..

cik pha berkata...

bahaya laa wei kalu macm ni.memang takut aa aku nk pi toilet

laskar pelangi berkata...

thanksss syux! tak tau plak pasal ni.takut gak bila fikir kalau ada cermin camni kat luar sana...sob3x

Asakura berkata...

bleh test kat cermin tandas nie...hahhaa

Bui Junaidi berkata...

wow..info menarik ni..harus bui cuba nnt..tengkiuu syux

Liyana Zahim berkata...

Takutnya syuk... Nak2 lau kat firing room tu kekdg mne pk da cermin ape pon... Nape ek dorg nk wat? Sesaje ke sbb nk jimat dinding? Hahhaha..

Lea Isnawi berkata...

memang kena cek betul2 ni

alif haris berkata...

thanks bro .. kt fb pn tgh kucar kacir ngn bnde ni hehe

cik aisha berkata...

ye la syuk...seeloknya kalau nak try baju kat fitting room test dulu cermin.sbb mmg banyak kes pun cermin disebalik cermin.tu belom lagi dgn kamera tersorok ke.mata mesti melilau pandang sekeliling tkt terkena.

Wanie berkata...

waaa..thanks for sharing, xpenah tau pun pasal cermin 2 arah ni..lepas ni kena hati2..

LadyBird berkata...

ya Allah.. lady baru tahu ilmu ini.. boleh tak andai lady masukkan dalam blog lady jugak? atau di facebook.. moga2 diberikan keizinannya..

NasZ berkata...

thanx. info yang sangat berguna.

Papa Mifz berkata...

info menrik bro...thx for sharing...jap lg g toilet nak check la..huhu

diana berkata...

kalau tandas lelaki pun kena check jugak ni..mana tau ada yang boleh dibuat duit..hehehe

oktant berkata...

Peringatan yg bagus nih. Lps ni mesti "test" cermin dulu terutamanya bila kat tmpt awam.

syarifahsidrus berkata...

dunia akhir zaman kan, macam ni pun orang sanggup buat

Ezad Skytech berkata...

hee...kena check kalau masuk mana2 tempat bercermin ni..heee~

aimie amalina berkata...

pehhhh
aduhai
skrg ni mcm2 cr owg nak lepas kan nafsu bebukan tu
aiyooo

maceh taw!

ABU berkata...

tu la senyap2 ada cctv.. kena rakam masuk dlm utube pulak hahaha