ENTRI TERBAIK

Selasa, 6 September 2011

Isu-isu semasa yang hangat diperkatakan

Assalamualaikum..

Sekarang kita berada di bulan September..bulan depan boleh start dengar lagu Tragedi Oktober dari Awie..Oh tidak, dah melalut dah gamaknya irama blog neh..Okey stop jenaka yang takde waranti di pagi ini..  

Pertama kali mari kita freshkan minda kita mengenai isu semasa..Isu semasa ni ialah isu yang tengah hangat diperkatakan,diperdebatkan dan dicanangkan sejak-sejak akhir ini..Kadang-kadang ia punya takrif meliputi kontroversi, gosip, perkauman, keagamaan, politik dan sebagainya..Ianya penting untuk diambil tahu dan kadang-kadang dijadikan modal untuk melariskan cerita, gosip dan sebagainya yang mampu menaikkan rating populariti sesuatu organisasi walaupun kadang-kadang cara pembawaan cerita itu agak melampau dan berbaur fitnah..

Simple summary..ada banyak isu-isu semasa berlaku di Malaysia neh yang boleh diketengahkan..nanti aku simplekan ia untuk santapan minda korang..tak perlu panjang-panjang,just sekadar untuk membookmarkan dalam ruang minda korang bagi mengingati apa yang berlaku di negara kita..

1)Pendedahan Siapa Sitt Al Wuzara

Dikatakan ini adalah suspeknya
Klik SINI untuk bacaan seterusnya..(kena guna facebook)


2)Kematian seorang jurukamera Bernama, Noramfaizul Mohd Nor dalam misi bantuan kemanusiaan di Somalia.

Jurukamera Bernama yang terkorban, Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor
Klik SINI untuk bacaan lebih detail (tak perlu guna facebook)


3)Merungkap siapa sebenarnya Mat Indera

Mat Indera
Klik SINI untuk bacaan mengenai sejarah hidupnya..(kena guna facebook)


4)  Apa perjuangan sebenar Tok Janggut di Kelantan(apakah sekadar mengenai cukai?)

Tok Janggut digantung secara terbalik

Untuk bacaan lanjut, Sila Ke SINI..(tak perlu guna facebook)


5) Isu penderaan Kucing dan Anjing di Pekdenot



Klik SINI untuk bacaan lanjut mengenainya (kena guna facebook)


5) Gempa bumi 6.5 Skala Richter di Sumatera Utara


Gempa Bumi 6.5 Skala Richter di Sumatera Utara

UPDATE : This is a revision of the earthquake information issued at 2.02AM

A strong earthquake
Time of Occurrence : 1.55 am on 06 September 2011
Coordinates : 2.9 North 97.6 East
Location : Northern Sumatera. 127 km Southwest of Binjai, Indonesia. 363 km Southwest of P.Pangkor, Perak.
Magnitude : 6.7 on Richter scale
Assessment
-No tsunami threat
-Tremors felt over Selangor, Kuala Lumpur, Perak, Penang & Kedah. No Tsunami threat.

source: Meteorology Malaysia



6) Kejohanan Bola Sepak Piala Malaysia 2011 bermula pada malam ini dengan live di Tv 1 dan Astro Arena

Piala Malaysia yang menjadi rebutan pasukan-pasukan yang bertanding
Live Astro Arena..T-team vs Selangor--pukul 8.45 malam..main di Stadium Sultan Nasiruddin Syah, Terengganu

Live Tv 1--dikatakan Selangor PKNS vs Negeri Sembilan--pukul 8.45 malam--main di Stadium MBPJ

Klik kat SINI untuk jadual penuh (tak perlu guna facebook)


Masih banyak lagi isu-isu yang tengah hangat diperkatakan..dengar khabar Kris Dayanti dah selamat melahirkan anak yang bernama Aryana Amora..Kisah mengenainya boleh rujuk di blog Safura.Online.Diary


p/s: Aku ingat pendek je rupanya panjang pula entri neh  >,0

Info: Gempa bumi 6.5 Skala Richter Sumatera Barat, Jadual Piala Malaysia 2011, penderaan Kucing dan Anjing Pekdenot,Tok Janggut, Siapa Mat Indera, Sitt Al Wuzara, Noramfaizul Mohd Nor,

27 ulasan:

Rai berkata...

wahh..banyak hit entry ni..hehehe..

syrupmasin berkata...

summary yg lengkap :D

Bro ahmad berkata...

belum habis tahun syux..dah kuar tragedi awal..lepas ni taktau isu gempar apa lagi p..lagi 3 bulan 3 minggu tamat penghujung tahun ni

ABU berkata...

bagus entry ni..one round blh update pasa isu2 semasa..
blik drpd kg berya dah banyak aku trtinggal..tq..

rara pinkmafia berkata...

kahkahkah.saye pun boleh jd sumber rujukan eh eh.cane raye?besh ke?

alongxp berkata...

aku bukan nak menangkan sitt tu,tapi td aku baca link psl pendedahan exclusive sitt tu, dari print2 screen tu nampak cam admin2 tu sndr yg wat account2 tu,pastu post,printscreen ape sume... xnmpk lgsg tanda yg diorg dpt jejak sitt tu..

asnizaziz berkata...

wahh banyak isu2 terkini..huhu

Anak Wak Mail berkata...

baca entri ni je terus tahu semua isu semasa sekali gus..haha..:)

Lea IsNaw! berkata...

dlm byk2 isu neh
aku hanya taw no2 je
ish katak bawak tempurung betull

Freaky berkata...

aku x berapa ikot sangat perkembangan hot.. kadang2 tu ada la juga amik tahu tp biasanya x de sangat

sha my heart berkata...

bagus la entri ni.. baru la tak tertinggal isu terkini.

Ini Kisah Tia berkata...

wahhh , banyak betul ceritaaa ..

delarocha berkata...

ermmm.. byk jugak isu semasa yang aku terlepas ni... huhu

[sutera kasih] berkata...

byk isu skrg...thnks share info2 ni syux :)

Elih Japahar berkata...

Ya! semua ni isu semasa yg hangat dikongsikan sana sini...ko buat keyword, ada gak masuk trafik tu...confirm hehe

Khairil berkata...

banyak betul isu2 hangat ye...

Liyana Zahim berkata...

sedih yg jurukamera terkorban tu.. Sian.. Smoga rohnye dicucuri rahmat.. Mudah2an die dianggap syahid..

alif haris berkata...

hahha pnjang takpe shuk
asalkan penuh informasi berguna hehe :)

Anif Abdullah| AA berkata...

memang inilah y orang cari sekarang ni eh.. tinggi traffik kau nnt ni..hehe

ArulchelseA berkata...

memang isu hangat dan hangit ni bro... tp live tv1 tu yg aku bebulu tu..mlm td tk dpt tgok.. leka beraya.. nasib menang.. kih kih kih..

fadh leyanie berkata...

ada jugak isu hangat kat entri ni yg masih belum diketahui..

sergeant keroro berkata...

memang tengah banyak isu sekarang :)

Saiazuan berkata...

mostly psl negara rite

vampire's lovex berkata...

mampat..mantop...all in one entry nih..

yatie Awang berkata...

rupanya banyak juga isu top ni, ada lagi tentang rompakan kat kedai mamak

shida'R berkata...

perghhh syux..lgkap giler entri nih hehee.. :)

Afikah Aziz berkata...

byk nye isu yg ika xtau hehe,terima kasih syuk sbb kongsi ni :)