ENTRI TERBAIK

Jumaat, 12 Ogos 2011

Most Expensive House Family in the World || Rumah Keluarga Paling Termahal Didunia

Assalamualaikum..

Selamat pagi..kali ini aku ingin kongsi entri pasal rumah..Kita sedia maklum bahawa rumah adalah tempat tinggal untuk kita makan,minum,tido dan melakukan amal ibadah..Ada yang berumah versi banglo, teres, kondominium, sewa, setinggan, kayu dan sebagainya..

Tapi kegilaan manusia yang mempunyai harta yang banyak membolehkan rumah menjadi satu trend untuk dijadikan aset kekayaan atau trademark nilai kekayaan yang dimiliki..Antara salah satunya rumah milik Mukesh Ambani atau dikenali Antilia House yang bernilai $1 billion..Jom kita lihat

Antilia ini dinamakan bersempena sebuah pulau mitos di Atlantik dan mengambil konsep Taman Tergantung Babylon

Rumah ini mengambil 3 tahun untuk disiapkan dengan keluasan lebih 398ribu kaki persegi dan 568 kaki ketinggiannya

155,835 USD digunakan untuk bayar api letrik rumah beliau untuk satu bulan

Ruang tamu yang mempunyai sentuahan yang mewah dan eksklusif

Dalam gambar ini, ada satu ciri-ciri yang hebat iaitu mempunyai crystal chandelier yang merangkumi kira-kira 80% siling dalam dewan tersebut

Ruang dapurnya boleh memberi servis 1000 orang tetamu dalam satu masa

Setiap tingkat ada fungsi kemudahan yang sungguh hebat

Rumah itu bernilai $1 Billion dibina oleh Mukesh Ambani untuk tinggal bersama isteri dan tiga orang anaknya

p/s: Rumah bertingkat-tingkat cam best gak untuk didiami..heheh..

40 ulasan:

Bro ahmad berkata...

huh kaya betul, macam hotel rumah..baik buat amal jariah bina rumah orang miskin ada juga kebaikan hmm

Luqeem™ berkata...

muka macam tony fernandes..hehe

sergeant keroro berkata...

kalau boleh dapat memang best XD

alongxp berkata...

baek buat hotel terus,utk tetamu die,bg free... hahaha... offis die tak letak sekali ek?shoping complex, kalau aku, aku buat, ada shoping complex, ada boling,ada wayang, ada track drift,swimming pool wajib, taman bunga, dewan, mau setahun aku tak kelua umah... hahaha

rara pinkmafia berkata...

bapak ah.apesal tinggi sgt umah nya.7keturunan kot boleh duduk.

Afikah Aziz berkata...

perghhh membazir je,tinggal dlm tu bukan ramai pun hehe,eh ayat jeles ke ape ni :P

Rai berkata...

rumah akak bertingkat2 jugak.. kitorang sewa ramai2..kalau zaman sekarang diorg panggil apartment.. hahahaha..

ArulchelseA berkata...

macam pernah kuat kat entri aku je ni..memang cuak rumah ni..duit da terlebih lebih..bg la kat aku agaknye..kih kih kih

nowriz berkata...

sekali imbas macam game 'hotel city dalam FB'... hihihi

p/s ~ tengah imagine.. berapa ramai orang gaji dia... ish2.. rumah 2 tingkat pun semput nak bersihkan.. ni lagi bertingkat2...

Acik berkata...

nak rumah tangga bahagia aje ...

rumah besar? ... mmm, nak gak! :)

Shaherah berkata...

rumah tengok gitu tak lawa.. sekali kat dalam.. peh.. lawa.. tapi tingkat2 tu.. penat gak syuk nk tgk semua bilik2 yg ade.. tah gune tah tak.. kan.. ^_^

syaz@rozelt berkata...

wah..rumah besar mcm tu duk 4 org je..mesti slalu wat party nie..hehe

pamie berkata...

pernah baca jugak ni dulu..tapi siyes rumah dia ni best gila..membazir banyak je la..hahaha..

ABU berkata...

orng dah kaya sngt..duit blh buat apa shaja..huhuhu

cucu umie berkata...

kalau mengikut apa yg newhub ktekan..bukn ker rumah tersebut tidak lg sah diduduki oleh orng terkaya dripada india tersebut sebb tlh didermkn kepada anak2 yatim kwasan tersebut..

syarifahsidrus berkata...

hotel pun kalah...

Aisyah Aina berkata...

best gila....kaya betul...bil letrik sebulan pon dah mahal....

syrupmasin berkata...

gile style doe..

Freaky berkata...

serius gila hebat dan mahal =_=

dhiera berkata...

yang tinggal kat situ 5 orang, tapi rumah macam nak bg 1 kolej duduk~
kes dah tahu nak keluarkan duit ke mana agak ye.. dasyat dasyat

Anak Wak Mail berkata...

wahhh..dahsyatnya rumah ni..siap ada panggung wayang..

echaRierie berkata...

adoi..org kaya taste tinggi mcm jgk rmh ni..haha..

kan best klw dia derma sket duit yg dia ada tue..haha

alif haris berkata...

perghh mewahnya ..
baik derma harta tuk tuk orag susah lg bagus ..
ramai lg orag yg susah kt lua sana tu ..
huhu

Nurnajwa berkata...

5 org je dlm rumah tu tp pnyela besar ><

Yelakan, org dh kaya sgt ;)

dwaty berkata...

fuyoooooo.... tapi takutla tengok bangunan tu... cam tak stabil jer... tapi dalamnya baik punya mewah...

[sutera kasih] berkata...

tu rumah ka apa tu..huhu
takpala dia mewah di dunia
*ayat dengki hehe*

Wanie berkata...

gila mewah rumah die..huhu..xde ke yg nak g rompak? tapi mesti pak guard penuh setiap tingkat..hehe

Umi Asura Sanusi berkata...

fuiyooooo...ternganga mulut tengok rumah dia.giler r.

vampire's lovex berkata...

kalau dalam gempa bumi,rumah dia la yg kena dulu kan..hue hue hue...


gila kayaaaaaaaaaaaa.. bagi kat aku 1000usd pon xpe dah ahahaha

keroro gouro berkata...

best nya jadik org kaya....
dpt umah besar..keta besar...
pokoknya suma besar lah...

Liyana Zahim berkata...

Gile puaka kaya! Hahahah.. Ni harte dunia ni tak bawak p mana2 ni.. Hish hish~

yatie Awang berkata...

bagus nampakkan? bilalah boleh tinggal kat rumah macam tu, Syuk jelah, hadiahkan kat kakak hihihi

Terbelog berkata...

patut la dlm
cite hindustan
umah besar2 he3

Papa Mifz berkata...

rumah bapak besar mcm tuh duduk berlima JER....

Khairil berkata...

kadang2 orang kaya ni memang gila...hehe..tapi aku salute orang kaya yg mcm Tan Sri Mokhtar Al-Bukhary...

Nurnajwa berkata...

Eh awk, take care ok^^


Ahahahaha, tetiba.

caliph shuriken berkata...

membazir giler ni...

cik pha berkata...

aku rasa membazir gila laa kalu nk berumah mewah bagai..rumah ni ibarat seperti cinta.tak perlu besar,tak perlu mewah cukuplah sekdar memberi keselesaan

kiz berkata...

tapi rekabentuk macam tak lawa je..ehe

Tea Dno berkata...

kalaulah kaya benar boleh dapat rumah kemahalan gitu.. haha..

p/s: ayat pun dah pelik pelik ni.. huahuahua..