ENTRI TERBAIK

Khamis, 18 Ogos 2011

David Villa Menghina Islam




Assalamualaikum..

Mesut Ozil mengamuk sakan bila David Villa menghina Islam..Satu perbuatan ntah pe ntah dilakukan oleh David Villa..Dia seharusnya tidak membangkitkan soal isu keagamaan dalam pergaduhan el-clasico neh..Itu isu paling sensitif.

David Villa

Yang aku herannya dalam pasukan Barcelona sendiri ada pemain-pemain yang beragama Islam iaitu Eric Abidal, Ibrahim Affelay dan Seydou Keita,jadi bagaimana David Villa boleh tergamak mengeluarkan kata-kata yang menghina Islam..


Mezut Ozil

Inilah kata-kata dari Mezut Ozil (pemain bola sepak Real Madrid dan Jerman yang beragama Islam)

"I started because I was defending my religion, because David Villa has insulted Islam," said Mezut Ozil.

Berikut adalah edisi fight el-clasico antara FC Barcelona vs Real Madrid FC pagi tadi..



p/s: El-clasico el-clasico gak tapi jangan sekali-kali mainkan isu keagamaan..itu tahap tertinggi dalam isu perkauman dalam dunia bola sepak..huhu..

20 ulasan:

cucu umie berkata...

ayie tak dpt tgok video itu...tpy yg pasti..mmg isu agama tidak boleh dipermainka oww walaupon dlm area bola sepak..kalo xsilap ayie ramai juga peman bola sepak overseas yg beragama islam..

ArulchelseA berkata...

Ptt la ozil marah btul..hantu punya villa... aku memang tk sokong barca pun... booo utk villa..

ABU berkata...

uh macam ni pun blh berlaku..sensitip..

Bro ahmad berkata...

isu agama ni sensitif..yang terbaru kt malaysia ni..ajar budak2 islam tentang kristean

harrazdani berkata...

ozil ni islam rupanya...huhu..aku pun tak sokong villa aku sokong klate je...gomo klate gomo.

Khairil berkata...

baru tahu dalam barca ada player muslim...

Liyana Zahim berkata...

Rase cam nak lmpang je.. Name villa ape ke pelik..

hana berkata...

ikut suke je nak menghina..
jage la sensitiviti sikit..

Amiirah-Cassan berkata...

oo , its nice to hear foreigners stood up for Islam :) it gives us hope and strength kan , huhu Islam memang akan dikecam sbb orang tahu Islam agama yang boleh mengancam diorang ;]

yatie Awang berkata...

isu perkauman memang sensitif, mana boleh buat main2

alif haris berkata...

perghhh ! lahabau punye villa !!
sat g aku buang die dari barca !

mind ur word la .. jgn main sembur je !sensitif

syrupmasin berkata...

agama isu yg sensitip kan..

tieykah berkata...

isu agama memang sensitif.mesut mmg bagus

Roti Telur berkata...

hahaa langsung x profesional la kalau main isu agama ni..aparahh villa ni.. salam jari tgh..

http://asyrafasnawi.com/

SoLy SoLicious berkata...

hate villa !!!!

Anif Abdullah| AA berkata...

kasi cabai sikit kat david nih..haiyoo,isu sensitip nak main2 plak..

[sutera kasih] berkata...

rugi plak xdpt nk tgk video tu sbb line xbgs..ishh main je la bola tu jgn bangkitkan isu agama..huhu

echaRierie berkata...

ok..villa xtau erti hormat letewww..
mengong punya org..haha ~

Rai berkata...

kesian peminat dia yg beragama islam..nak sokong salah..tak sokong suka..hahaha..

Anak Wak Mail berkata...

adoi..sampai ke bola pon ada isu nih..!