ENTRI TERBAIK

Rabu, 27 Julai 2011

Mak dan Ayahku sudah berangkat pergi menghadap Kaabah

Assalamualaikum...

Sebenarnya aku bz gila 2 3 hari ini setelah mak dan ayah aku akan ke Mekah untuk menunaikan umrah dan berpuasa di sana selama sebulan..Jadi aku tidak berkesempatan untuk membalas kunjungan korang semua..Today mak dan ayah aku akan pergi menaiki kapal terbang pada pukul 6.55 petang ini dan dijangka sampai di KL pada pukul 8 malam nanti..Mereka akan bertolak ke Mekah dari Kuala Lumpur pada 28 haribulan ini..



Oleh yang demikian, mereka akan menginap di rumah kakak aku di KL buat sementara waktu..Pengalaman berpuasa selama sebulan adalah perkara baru bagi ayah dan mak aku..Jadi kiranya itu adalah nikmat dan rezeki untuk mereka..dan aku sendiri kepingin nak berpuasa dan mengerjakan solat terawih bersama jutaan umat Islam.. InsyaAllah..Semoga mereka selamat sejahtera dan sihat walafiat sepanjang mengerjakan ibadah di sana..

Semoga perjalanan mereka selamat hendaknya..Amin..Terima kasih akan doa korang semua..

41 ulasan:

Luqeem™ berkata...

smoga mreka slamat smpai..insyaAllah

peNulis SeNjA berkata...

umrah ye bro?

Freaky berkata...

umrah dan puasa di sana.. bestnye.. hehe tanya penulis senja kalau nak link blog tu :D

rara pinkmafia berkata...

Alhamdulilla.kirim kacang bijak tu.sedappp ooo.

echaRierie berkata...

Amin ~
smoga slmt semuanya~

Fathiah Hamim berkata...

semoga semuanya selamat dan berjalan lancar. amin.

Afikah Aziz berkata...

Alhamdulillah rezeki drp Allah utk ibubapa syuk,moga suatu masa nnt Ika pun ikut jejak langkah ibubapa syuk insyaAllah ameen :)

Syuxer berkata...

@Luqeem™ Amin..InsyaAllah..:)

Syuxer berkata...

@peNulis SeNjA yes bro..:)..tq singgah..

Syuxer berkata...

@Freaky owh nanti aku tanya dia..:)..memang best gi mekah puasa n solat terawih kat sna..heheh

Cik Azizah berkata...

semoga perjalanan ibu ayah di permudahkan yer..moga selamat smpai n selamat pulang..

Syuxer berkata...

@rara pinkmafia alhamdulillah...hahaha nak kirm camner eh heheh..

Syuxer berkata...

@echaRierie tq echa..:)..amin..

Syuxer berkata...

@Fathiah Hamim Amin..:)

Syuxer berkata...

@Afikah Aziz Alhamdulillah..:)..ada rezeki untuk ika nanti..sama2 kita usahakan..:)

Bro ahmad berkata...

semoga selamat sampai dan pulang kembali...:)

Syuxer berkata...

@Cik Azizah inysaAllah..:)..amin

ArulchelseA berkata...

slamt pg salmt blik...

Syuxer berkata...

@Bro ahmad InsyaAllah..:)..amin

cucu umie berkata...

semoga dapat menjalankan umrah dgn tenang ..amin44x..

Syuxer berkata...

@ArulchelseA InsyaAllah, bro..:)

Syuxer berkata...

@cucu umie tq bro..:)..coz doakan mereka..:)

syarifahsidrus berkata...

bertuahnya dapat sambut kat sana...

sergeant keroro berkata...

semoga selamat pergi dan selamat kembali, insyaAllah :)

Syuxer berkata...

@syarifahsidrus yeah rezeki mereka tuh..:)

Syuxer berkata...

@sergeant keroro Amin...:)..tq sarjan

Khairil berkata...

wah..seronoknya berpuasa dan beraya di tanah suci....semoga mereka berdua selamat menajlani ibadah di sana...amin....

Syuxer berkata...

@Khairil amin..:)..tq bro..

Anak Wak Mail berkata...

wahh..bestnya..nak ikut jugak..hehe..=)

kenapa tak ikut sekali?

Syuxer berkata...

@Anak Wak Mail heheh xde duit lagi..:)..insyaAllah syuk akan pergi ke sana gak suatu hari nanti

syaz@rozelt berkata...

bestnya dapat berpuasa n beribadat di mekah sepanjang bulan puasa nie..mesti suasana jauh berbeza kan..doakan parents syux selamat pergi n balek~

[sutera kasih] berkata...

semoga perjalanan your parents lancar dan dilindingiNYA..Insya'Allah..

teringin jgk nk berpuasa & solat di sana..

Syuxer berkata...

@syaz@rozelt suasana kat sana dikatakan mampu menjadikan ibadah kita neh lebih tenang dan kita rasa dekat pada Allah s.w.t..:)

diana berkata...

alhamdulillah..
tercapai sudah impian mereka..:)

iPai berkata...

wah seronoknya .. moga selamat perjalanan ... amin

Jiejah Gorjes berkata...

Amin moga dipermudahkan segala urusan mereka disana (^^,)

cik sakdi berkata...

adeh abah dari kite form4 berangan nak gi umrah, tp xberkesempatan nak gi coz anaknye asyik mintak duit je (kite la tu) so dia hari tu ade gtau nak gi umrah yang sebulan ramadhan harge di 10k plus plus. tp dia nak g tahun dpan, so xdapat geng ngan bapak syuk. hehehe

p/s:smoge slmat sampai semuanyee

Shaherah berkata...

Semoga perjalanan mereka selamat.. Amin.. ^_^

Freaky berkata...

uv dan pv aku cukup makan je untuk apply innity bro... try masuk web innity untuk tengok requirement die

harrazdani berkata...

bersama kita doakan semoga mereka selamat pergi dan pulang...;)

laskar pelangi berkata...

semoga semuanya dipermudahkan olehNYA:)