ENTRI TERBAIK

Isnin, 25 Julai 2011

Iklan Anti Merokok yang Sangat Kool 34 Gambar

Assalamualaikum...

Emm sekian lama aku sekejap ada sekejap takde adalah satu sifat malas yang patut dikikis..Jadi untuk membuka bicara bisu ini, aku ingin membuat entri pasal Iklan Anti merokok yang sangat kool tapi sangat sinis maksudnya heheh..

Umum mengetahui kan, merokok adalah satu gejala yang boleh membuatkan jiwa akan mengemis kepada ketagihan yang tiada satu pun faedahnya..Hinakah sedemikian? Bagi perokok tegar, masing-masing ada inferens tersendiri..ada yang berkata, hanya orang yang merokok je mengetahui apa faedahnya..Merokok diibaratkan sepupu kepada menagih dadah..Ianya berbeza tapi matlamatnya sama aje..iaitu mempercepatkan kadar kelajuan jantung..bila jantung laju berdegup, pasti tinggi kemungkinan mata memandang ke langit buat selama2nya..

Andai kata jantung tiba-tiba patah kaki ketika memecut laju, apakah kita akan menjadi seperti ultraman yang mempunyai lampu lip lap lip lap kat dada?

Jadi renung-renungkanla untuk mempunyai jiwa yang sihat..Dan sudah tiba masanya kita melihat iklan-iklan kool ini..semoga ini mampu menaikkan adrenalin rasa takut kepada rokok.. 







































p/s: Gadailah perasaan macho palsu itu demi jantung yang sihat..sedekah aje duit nak beli rokok kepada masjid..Semoga jiwa kita kembali bersih dari ketagihan yang mengarut..

36 ulasan:

Afikah Aziz berkata...

geli euuuuu wekkkk :p

Jiejah Gorjes berkata...

iklan tu makin lama makin menggerunkan. tapi tade pun yg rasa gentar still merokok kan.

nurAMALLINA berkata...

cool gila gambar2 tu!

hebat!!

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

wah~ pic2 dia semua membawa maksud tersendiri...kreatif..tp ade ker yg leh insaf isap rokok tengok gmbo gini? heh3...teettttt

sergeant keroro berkata...

stylo habis.

tapi perokok tegar, tak makan saman. cakap ape pon, mesti ade jek dia bangkang.

Rai berkata...

letakla iklan rupa macam mana sekali pun..naikkan la harga tinggi mana sekali pun.. kalau dah ketagih tu..dia buat derk jugak.. huhu..

Anak Wak Mail berkata...

perokok tak takut pon tengok gambar ni..kita je yang takut..haishhhhhh..

pernah tengok tak iklan tv indonesia pasal rokok ni..best gak iklan tu..=)

yatie Awang berkata...

kakak rasa gambar last tu bagus, tak perlu hisapmakan terus, mungkin boleh mengenyangkan

Norhisham Nordin berkata...

kalo saya tak hisap rokok pun tetap nampak macho... huhuhu...

Liyana Zahim berkata...

Wowww.. Ni kalau tak sedar lg ni mmgla.. Syuk, arwah atok liyana mngal sbb lung cancer.. Even die da lme bhenti smokin tp kesan tu ada mse hari tua dia.. I i saw how he suffered.. Barely breathing n die ckp pns kat dada tu TUHAN je yg tahu.. Mcm ada kuda berlari kat dada die die ckp.. Smpai kami kne letak ice kat dada die.. So guys, pls stop smokin~

teha berkata...

geli kot.. hadoii ~ mcm mn laa dieorng bole suke isap rokok .. pelik2 ~

cik pha berkata...

kalu semua iklan diatas diiklan kan DI tb mesia hari..rasanya masih ade ker y nak merokok..?

kotak bulat berkata...

terbaik la gmbr.. tp rasanya takkn tinggalkn kesan pada perokok kan.. :)

cucu umie berkata...

tetapi perokok sekrng masih lg tidak mengendahkan akan perkara ini lh bro..mereka anggap remeh shje...

rara pinkmafia berkata...

hahahahaha bukan gerun.tp kelakar piccy tu.

Freaky berkata...

haha memang menarik habis. tapi gempak mana pun iklan, jumlah perokok tetap bertambah. haihh

ArulchelseA berkata...

cuak aku tengok bro..ermmm mcm seram jugak dibuatnye..

wan_cikgumuzik berkata...

kih kih kih... sangat berkesan..!!

cik sakdi berkata...

kalu tunjuk kat abah ni agak2 dia stop merokok x?sedangkan gambar ngeri kat kotak tu pon dia wat donno je, huhuhu cool gler gambar tu semua :)

~~Ticer Wann~~ berkata...

emm... menarik iklan2 ni...tapi ramai lagi yang masih berdegil kan :(

Bro ahmad berkata...

ada seni la gambar ni syuxer...gambar kotak rokok kt malaysia lagi unik kan?

HAZWAN17 berkata...

terbaik iklan ni tapi kalau dah memang perokok tegar..letak apa pun tak makan saman punya huhu

Shaherah berkata...

wah gambar semua mmg smart.. gambar bnyk sentap2.. hehehe..

Awan Biru berkata...

Merokok tu tiada faedah tetapi bagi perokok tegar itu semua tidak penting. Paling benci apabila ada perokok di sebelah kita di tempat awam. Tak pasal-pasal kita pun menjadi perokok pasif.

echaRierie berkata...

pic ke-4 dr bwh tue cool..
hehe..
btw, org yg x merokok sgt ensem ~ haha :)

Alin berkata...

wow! :)

iPai berkata...

part yg baby tuh sangat ganas k ..

Fathiah Hamim berkata...

ada yang geli, ada yang style, ada yang fuyohhhh. kesian baby dalam plastik tuh

syrupmasin berkata...

aku ta merokok :D

cikgu siti hazreen berkata...

boleh tayang kat sekolah ni...thanks

Khairil berkata...

seram le tgk gambar iklan tu...

Syuxer berkata...

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥ maybe xde kot..:)..maklumlah ketegaran menyulitkan rasa nak berhenti tuh

Terbelog berkata...

merokok=memasukkan benda asing ke dalam tubuh badan

soooooour berkata...

yg gambo dlm bilik merokok tu..smart gile.....syiling atap liang lahad...hahaha...

yaqut hulaif berkata...

memang benci perokok !

laskar pelangi berkata...

serius cool gambar tu semua=D

tp, kalau dah perokok tegar..gmbr cmne pon..dia still lagi nak merokok