ENTRI TERBAIK

Sabtu, 9 Julai 2011

Cara-cara nak dapat BE

Assalamualaikum..

Ari ni tutorial simple dan santai dari aku nak bagitau pasal cara-cara nak dapat BE setelah rakan blogger meminta camner nak dapatkan BE(Buffered Earnings aka Pendapatan Terumpuk)



1)Update survey..cam antar resume kat pengiklan--so kena bagi ayat2 power--better ikhlas kan dirimu

Pilih blog manager--pahtu tekan update survey

Soalan nombor 5 (jangan pilih politk), 6 (jangan pilih politik),7 ( pilih NO),( pilih NO) dan 13( kena wat ayat power )--bukan men rembat je cakap blog saya neh simple je--kena wat ayat panjang2--terangkan fungsi blog korang,sebab korang berblog dan pasal diri korang..*kipas2 sikit nuffnang heheh..(ni berdasarkan pengalaman aku, setiap orang maybe dapat BE kadang2 x perlu tulis ayat panjang2)

2)Update profile bio dengan betul-betul--jujur dan ikhlas--bagi ayat panjang2 sikit--citer pasal diri dan blog kamu secara detail

4)Kedudukan iklan kena betul lokasinya..atas header, tepi entri dan antara entri--kalau tak faham gak, guna tutorial cam kat bawah gambar tuh..




5)Antar tiket kat nuffnang suruh dia check kedudukan iklan kamu dan tulis subjek contoh Buffered Earnings.(tujuann antar tiket ialah untuk mengkhabarkan kehadiran blog korang kepada nuffnang untuk diberi perhatian dan pertimbangan mendapat BE,korang bayangkanlah ada lebih 100K blog berdaftar dengan nuffnang)..Bukan bermaksud, korang antar tiket terus dapat BE..kadang2 kalau ada rezeki,dorang bagi terus BE heheh..

Cara antar tiket..

1.Pilih Contact Us


2.Pilih blogger enquiries/suggestions pahtu klik next



3.Subject ditulis Buffered Earnings--pahtu korang tulislah dalam message tuh nak BE dan suruh check okey tak kedudukan iklan dalam blog n cakap belum lagi dapat satu pun BE..pandai2la korang goreng..pastikan priority tuh high..n masukkan kata kekunci yang diberi berdasarkan image tuh..*Better copy message korang dulu sebelum submit ticket takut tak betul kata kekunci tuh..pahtu korang submit ticket tuh..Aku men tibai tulis dalam ayat BM je..:)



Siap dan tunggu respons dari nuffnang..dorang antar melalui email yang korang daftar menggunakan nuffnang tuh..Biasanya lepas 2 or 3 hari akan terpaparlah buffered earnings kat earnings tuh itupun kalau nuffnang nak bagi BE..InsyaAllah dorang akan layan permintaan korang nak BE


*Kalau bab traffik, lingkungan 50-100UV pun dah okey..Janji update selalu entri..Biasanya glitterati yang diberi keutamaan dapat BE(ke ada yang dapat biarpun bukan glitterati?)

p/s: Ni tutorial berdasarkan pengalaman aku dapat BE..setiap orang ada versi tersendiri untuk ceritakan camner nak dapat BE..kalau korang tak faham gak, silalah tanya aku..insyaAllah aku akan jawab sebaik mungkin berdasarkan pengetahuan aku..

p/s: Kepada orang yang pernah dapt BE,bolehla share tips2 simple kat rauangan komen or bagi link..supaya rakan2 blogger yang belum dapat BE tuh akan dapat penmabhan ilmu..

p/s: aku dapat satu lagi BE..Digi Iphone 4  Grapevine..Alhamdulillah..

61 ulasan:

Budak Chomot berkata...

Yeahhh semua ni memang betul berdasarkan my experience dapat BE :)

iPai berkata...

xpernah dapat .. uhuhu .. thanx laa share ..!!

Syuxer berkata...

@Budak Chomot terima kasih ..:)..

Syuxer berkata...

@iPaisama2 bro..:)

sergeant keroro berkata...

wow! terbaik XD

p/s : rezeki murah, boleh la belanja pasni. hehe :p

josrevalution berkata...

mantap tips nie..dan kalo masih ada yang tidak puas ati boleh lah singgah sini..hehe..6-tipssebab-kenapa-nuffnang-tak-bagi BE

be-nuffnang-bertambah-lagi

tips-untuk-jawab-survey-nuffnang


tq pada syuxer sbb beri peluang promosi entry yg x seberapa nie.haha..

Bro ahmad berkata...

bab kipas nuffnang tu..ajar bro syuxer xixixi

laskar pelangi berkata...

betul tu semua nasihat syux pasal BE;)

hidup nuffnang!tetibe jerk

syrupmasin berkata...

haa..update pon..:D

kotak bulat berkata...

hehehe...boleh try ni.. :) mekasih sb kongsi...hehehe

cucu umie berkata...

hahah..syuxer ingt xnk update..kuikui btw, thnkx for thw info..aie mcm malas jer pasal BE nie dh..kahkah nak dok diam2 jer..biarlh ad @ tidak.kahkah

Aisyah Aina berkata...

hantar tiket yang paling berkesan...

selalu jugak dapat BE lepas hantar tiket :D

nurAMALLINA berkata...

Wahhh! Nak cuba!

Syuk Ry berkata...

nice entry..
Gara-gara Asphalt Adrinaline 6

alif haris berkata...

hehe same sperti yg ku lakukan utk mndapat BE :D

harrazdani berkata...

thanks bebanyak syuk...sebelum ni tak terfikir pun dan jawab survey dan hantar tiket...tp hari ni semua dah dibuat....sib baik username nuffnang sama ngan email..kalau tak memang dah lupe...hahaha...nanti boleh la belanja popia stadium..

Wanie berkata...

xtau la nape skang ni memang BE tak penah dpt dah..huhu
kedudukan iklan betul je, updat epun selal, tiket pun dah antar..tak de luck kot..kui3

el-janna berkata...

huhuk teng for sharing^^

sekarang banyak blog ade grapevine^^ tp blog aku xde pun:( xpe janji ade BE baru singgah^^

wan_cikgumuzik berkata...

1st time hantar tiket dan keesokkannya terus dapat BE ayat aku senang jerr aku bg kat nuff..

done put your ads in my blog.. give me the buffered earning tomorrow.. Look at my blog.. so great now.. pastu letak alamat blog.. hahahhaa..

tapi apa yang aku faham, nak dapat BE atau tak, syarikat pengiklanan tuu sendiri yang pilih.. Bukan nuffnang yang pilih... entah lah.. janji BE tak pernah putus.. itu yg penting kan??

FreePercuma berkata...

TQ for the tips. Keep up the good post

echaRierie berkata...

hehe..ada persamaan dgn echa jgk..
Alhamdulillah dpt jgk BE kan syuk..
:)

MG berkata...

huhu.. ni lah penerangan yang aku cari selama ni... tak tau pon BE tu pe sebenarnya.. tp aku cube lah ne tau dpt jadi jutawan... hahahaha... gurau jer... nice info bro... tq...

Jiejah Gorjes berkata...

hurmmm dah anto tiket pg tadi tp dpt jwpn mebi isnin kot sbb hari ni weekend kan huuuuu

iNNrPeAcE berkata...

owh.. camni rupenyer..
thanks 4 sharing info~
keep it up! :D

Syuxer berkata...

@josrevalution terima kasih bro...dipersilakan bagi link untuk tolong member2 lain..:)

Syuxer berkata...

@Bro ahmad hahah aku men kipas2 baik punya..cakap nuffnang neh pengiklan yang terbaik di dunia dan mampu menjana pendapatan yang konsisten untuk blogger..gitula heheh..amacam?

Syuxer berkata...

@laskar pelangi terima kasih wanie..kalau antar tiket,update survey,insyaAllah akan diberi BE nanti hehe

Syuxer berkata...

@syrupmasin ahahha mestila weh..:)..mood datang bagus neh..heheh

Syuxer berkata...

@kotak bulat sama2..:)..kalau KB dapat alhamdulillah..

Syuxer berkata...

@cucu umie ahahh mesti update bro..:)..x salah mencuba,bro..kot2 dapat rezeki nanti..:)

Syuxer berkata...

@Aisyah Aina wah..good..alhamdulillah..:)

Syuxer berkata...

@nurAMALLINA sila2..:)..insyaAllah ina akan dapat BE nanti..

Syuxer berkata...

@Syuk Ry terima kasih syuk..:)

Syuxer berkata...

@alif haris alhamdulillah..:)..jom kita mintak lagi BE..

Syuxer berkata...

@harrazdani insyaAllah bro..nanti kalau bro dapat,bagitaula ye..:)..

Syuxer berkata...

@Wanie antar lagi tiket,kali neh guna ayat yang lebih kasih sayang sikit..cakap nak BE..bagila..saya tak pernah lagi merasa BE neh..cam gitula huhu

Syuxer berkata...

@el-janna ambek je orang punya dan share..:)..ko gak dapat hasilnya nanti sis..

Syuxer berkata...

@wan_cikgumuzik tq kongsi pengalaman cikgu kat sini..:)..wah ni lagi power,antar tiket esok dah dapat BE..pakai bomoh ke hahaha..;p..rezeki cikgu tuh..alhamdulillah..

maybe nuffnang senarai pendekkan blogger2 pahtu cadangkan kat contoh digi kot..janji BE datang lepak2 itu penting..InsyaAllah akan berterusan sampai bila2..:)

Syuxer berkata...

@FreePercuma u r welcome..tq singgah..:)

Syuxer berkata...

@echaRierie a'a..:)..alhamdulillah..pasni pasti akan dapt lagi..tadi cam ada iklan baru masuk..

Syuxer berkata...

@MG hahaha x akan jadi jutawan bro..setakat ratus2 tuh adalah itupun kena rajin update entri dan BW..:)..dari dok tunggu update setiap 2 minggu pendapatan..emm siksa tuh..

Syuxer berkata...

@Jiejah Gorjes ye jiejah..:)..tunggu je isnin dorang respons tuh..maybe isnin gak dapat maybe selasa ke..ada rezeki,dapatla..

Syuxer berkata...

@iNNrPeAcE sama2..:)

Niena Pengembara Ilahi berkata...

biasanya kalo antar tiket terus dia reply :D

lala shaheila berkata...

x dpt BE pun, traffic lebih 100 setiap hari..touching ar ngan nuff.. :(

TYNTHA LANA berkata...

Syux..tanks sangat2, siap da bookmark lagi post ni. Yang tang ni lah, org macam lana tak paham.

Maybe pasni syux leh tambah, citer ttg glittery tu?menda tah..sumpah, tu lgi blur..

Anyway, tima kasih banyak2. memang banyak dapat info dri entry kali ini ^__^

Good job syux!

Anak Wak Mail berkata...

ee..teringinlah nak buat nuffnang..tp kena erguru..tak paham..=)

pamie berkata...

er,baru dua kali update survey..tapi alhamdulillah..dapat be jugak..hehe..

Bui Junaidi berkata...

bui baru buat mcm yg syuxer ajar..kalau dpt BE,bui belanja nnt..hahaha..*_*

[sutera kasih] berkata...

sy pernah buat step update survey tu je..alhmdulillah dpt BE hehe

tp hntr tiket tu xpenah lg..nti nk try la jgk hihi

Syuxer berkata...

@Niena Pengembara Ilahi memang pun..:)

Syuxer berkata...

@lala shaheila awk dah update survey dan profile awk..? subject tuh awk tulislah BE..insyaAllah dapat punye..

Syuxer berkata...

@TYNTHA LANA glitterati tuh blogger yang mendaftar nuffnang tak pasang iklan pe2 selain nuffnang..:)..kira blogger tuh setia ngan nuffnang je

Syuxer berkata...

@Anak Wak Mail belajarla..:)..dapat gak hasil pendaptan heheh

Syuxer berkata...

@pamie alhamdulillah..:)..survey tuh penting heheh

Syuxer berkata...

@Bui Junaidi hhahaha..insyaAllah dapat..:)..

Syuxer berkata...

@[sutera kasih] heheh kalau awk dah update..bagusla..itula kunci utamanya..heheh..antar tiket tuh nak pastikan nuffnang sedar kehadiran blog awk yang ingin menanyakkan sesuatu hehe

feyus berkata...

Satu info yg berguna.
kalau sudi jemputlah ke sini ye :
http://kesinambunganzaman.blogspot.com/2011/03/jom-sertai-link-exchange-tingkatkan.html

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- berkata...

wah..time kasih!!! nak try lah..blom penah dapat be pon :(

are_lin@yu berkata...

nice sharing dear;-)

onlajer berkata...

o rupanya caranya macam ni err boleh pakai lagi tak?