ENTRI TERBAIK

Ahad, 17 Julai 2011

Aku risau cuaca semakin ganas wataknya

Assalamualaikum...

Emm sejak akhir2 ini, aku semakin malas nak update..Aishh satu perangai yang tak harus diamalkan oleh para blogger..Petang tadi, hujan lebat dengan kilat membuatkan aku tak dapat nak jejak blog korang semua..lebih-lebih bila cuaca tak elok,line edge akan menyibuk nak menyelit..Tapi x mengapala,aku singgah jua ke blog member2 setakat yang mampu..Aku harapkan korang semua sihat walafiat..

Sejak akhir2 neh juga, cuaca kat Kelantan sungguh merisaukan aku..kerna kerapkali hujan lebat turun sambil diduetkan bersama kilat dan angin yang kuat..Aku takut bila ini berterusan, maka banjir akan bertapa buat tempoh lama..Minggu lepas pun dah ada pokok besar tumbang rebah ke bumi,ada yang atap zink tercabut dan banyak lagila akibat angin bertiup kencang..

Tempat korang camner??cuaca ada baik??Doakan la takde banjir akan melanda time bulan puasa nanti ye..

Apapun dengan ketibaan bulan Ramadhan ini, aku berharap cuaca baik2 sahaja..:)..

64 ulasan:

Jiejah Gorjes berkata...

mak saya kata kan dulu2 la time sy kecik2...dia selalu ckp time2 puasa nk menjelang ke syawal nak tibe ke cuaca mesti mcm mendung hujannn sbb nk sorok kan anak bulan...erkk jgn percaya tau hehehehehe sj wat lawak.

insyallah mudah mudahan cuaca baik2 aja di sana ye.. :)

Luqeem™ berkata...

insyaAllah esok akn jd ok blik..:D

ArulchelseA berkata...

sini cuaca aku je skang ni bro.. kih kih kih..

klau hujan je jgn lupa bwk payung bro..kih kih

Fay berkata...

insyaAllah.. kita doa supaya cuaca baik2 aje esok.. :)

Shaherah berkata...

dekat tempat shera pun hujan.. hujan lebat.. tapi tak teruk sgt lar..

hope ok je nnti.. ^_^

Syuxer berkata...

@Jiejah Gorjes ahhaha nakal mak awak usik awk..:)..heheh mujur awk tak terpengaruh sampai sekarang heheh

amin..:)..insyaAllah..arap2 cuaca baik2 aje..

Syuxer berkata...

@Luqeem™ Amin..:)..tq singgah sini bro..

echaRierie berkata...

hehe..echa pun mls blogging..
tp blog syux best..byk info..hehe..

err..wlupun cuaca hujan time siang tp mlm sgt panas..huhu..

amin ~ hrp2 cuaca tmpt syux baik2 sj :P

Mohd Izzar berkata...

cuaca kt Tawau, Sabah..ok jew.. cuaca cerah..elok utk berjogging2 pda waktu petang..malam maen futsal brgkli..hahah

Khairil berkata...

nanti masuk bulan ramadhan ada barakahnya..harap2 cuaca pun jadi baik...amin....

kiz berkata...

kat n9 ni cuaca redup mendung je..harap harap segalanya selamat di sana.

Bro ahmad berkata...

rasa nak terbakar kulit pun ada..baru nak online..sehari suntukk hahaa..ozon bumi dah nipis kot.

aimie amalina berkata...

heee..sy dtg!

~ cucae oklah..sebb dpt landing dgn baek ptg tadi..alhamdulillah =)

Freaky berkata...

malas nak update pun trafik gempak sampai 400 gak. haha

syrupmasin berkata...

tmpt aku ipoh patot dibangge kan dgn jerbu..yeahh..cayalah ipoh :D

Aisyah Aina berkata...

kat sini cuaca ok je....nak hujan...baru la best :D

Syuxer berkata...

@ArulchelseA hahah aku dah tak berani kuar bro..cuaca hujan pun, angin kuat,bro..kilat plak tuh huhu..silap2 haribulan aku jadi flashman agaknya hahaha

Syuxer berkata...

@Fay amin..:)..itulah sebaik2nya..heheh

Syuxer berkata...

@Shaherah itu tak mengapa..:)..janji jangan ada kilat dan angin kencang..itu menakutkan sikit heheh..

Fee Hafeezah ketuk keyboard berkata...

semoga selamat ya! :D

Syuxer berkata...

@echaRierie heheh terima kasih echaa..:).best ke??biasa je syuk rasa heheh..apapun tq..

eh terbalik plak kat sini..heheh..kat sini siang panas,malam plak sejuk..T_T..heheh..

insyaAllah..:)..amin..

Syuxer berkata...

@Mohd Izzar hahaha dah cam pembaca berita edisi cuaca plak bro neh heheh..;p..alhamdulillah cuaca ok kat sana..:)

Syuxer berkata...

@Khairil amin,bro..:)..tq mendoakan sedemkian..

Syuxer berkata...

@kiz arap2 begitula..tq doakan keselamatan kami disini..:)

Syuxer berkata...

@Bro ahmad memang pun..ozon dah nipis lama dah..emm panas bukan kemain heheh

Syuxer berkata...

@aimie amalina alhmadulillah..:)..hope cuacanya begitu akan terus berkekalan heheh..

tq datang..:)

Syuxer berkata...

@Freaky hahaha ala sikit je bro..:)..

delarocha berkata...

dah tiba musim tengkujuh ke kat sane?

bulan pose nanti klu ujan mmg sedap tido.. hehehe

Anak Wak Mail berkata...

syuk,,jangan malas2 ye..hihi

tempat saya baik2 sahaja..hujan dalam keadaan yang tidak membahayakan..=)

Anak Wak Mail berkata...

syuk,,jangan malas2 ye..hihi

tempat saya baik2 sahaja..hujan dalam keadaan yang tidak membahayakan..=)

Elih Japahar berkata...

Kuching cuaca panas la..dah nak tengah malam ni pun panas lagi, tak ada feel nak tido awal..trafik blog ni mantap hihi..

Liyana Zahim berkata...

Kat sni ok syuk jrg ujan.. Pns je.. Tape.. Ujan itu rahmat.. Bjir bes juger.. Bley men air.. Yay!

harrazdani berkata...

kuching pun lebih kurang laaa tu syuk....alam dah semakin tua syuk...

D.A.Y.A.H berkata...

kat tepeng perak lain kontras gile dgn cuace kat klate..
pns gile2..hujan skali sekale mai kejap mcm siram pokok je..huhu

tapi tetap bersyukur..alhmdulillah..
moge2..cuace angin sepoi2 bhse n redop dtg kembali menggantikan cuace pns di perak n cuace hujn lebat di klatan..aha

Arpiiz berkata...

aku ni lagilah, dah sampai tahap terabai blog ni sebab malas..huhu

Wanie berkata...

kat kedah ni panas je tak hujan pon..

Syuxer berkata...

@syrupmasin jerebu..errkk aku x suka jerebu tau!!..wat pedih mata aku je hahahah..pahtu hidung boleh jadi cam badut hahaha

Syuxer berkata...

@Aisyah Aina ishkkkk kalau hujan jarang2 takpe..ni hujan hari2..T_T

Syuxer berkata...

@Fee Hafeezah ketuk keyboard InsyaAllah..amin..:)

Syuxer berkata...

@delarocha maybe kot..tapi musim kemarau cam x singgah tahun neh kat kelantan huhu..asyik hujan huhu..memang best puasa nanti ada hujan hehe sedap tido tapi kalau banjir memang sadis la nak beraya huhu

Syuxer berkata...

@Anak Wak Mail hahaha insyaAllah,syuk akan cuba rajinkan diri..;p..

mujurla hujan kat tempat awk ok..:)..jangan awk plak gi main hujan heheh

Syuxer berkata...

@Elih Japahar pasang kipas gear 3 bro heheh...

trafik biasa2 je bro..:)..x mampu nak angkut seribu lagi..just mampu maintain 300 UV je heheh

Syuxer berkata...

@Liyana Zahim ahhaha nakal awk neh..;p..banjir tak best weh..nanti kena penyakit kulit heheh..lagipun sungai dah x hensem dah hehe

kotak bulat berkata...

kat sini cuaca macam ok, tp petang agak panas la.. jga kesihatan tu tau..

Syuxer berkata...

@harrazdani ye kawe setuju dengan demo..neh bumi bila2 masa je nak tunggu mati n hancur lebur huhu..

Syuxer berkata...

@D.A.Y.A.H alhamdulillah..:)..cuaca panas memang ada kat kelate tapi hujan pun lebat gila..heheh kira balance la tuh heheh..

tq singgah..:)

Syuxer berkata...

@Arpiiz jangan begitu bro..ko ada potensi nak jadikan blog ko power..:)...

Syuxer berkata...

@Wanie hahah awk dok kedah, saya dok kelate..:)..coz itu berbeza cuaca hehe..

SoLy SoLicious berkata...

Cuace dr KT melaporkan Keadaan siang tadi teramatlah cerah dan panas sampai minum 1 jag air pun x terasa...Alik-alik, malam ni,ku sangka tenang,tapi ribut bergolak-golak...kesejukan pulak terase...teheee..ade bakat jd pnympai kaji cuaca ka??haha

alif haris berkata...

tmpat aku panas bukan main ouh syuxer .. huhu

insyaAllah bulan puasa nnt cuaca baik2 belaka .. bulan berkat insyaAllah ^^

Terbelog berkata...

sini ok bro
sini mane?
aku kat kch :)

laskar pelangi berkata...

a'a kan syux, kelate asyik hujan je..biasanya nak malam,hujan lah...tak pasal pasal kena tutup modem..satgi kena panah petir kn...jangan lah yea banjir time bulan puasa..susah nanti..

yatie Awang berkata...

kat tempat kakak panas pulak, perit rsanya..

TYNTHA LANA berkata...

sini kejap2 panas,ujan..pastu jerebu..berulang lah tiga tu..apapun, lana ttp bersyukur..sekurg2nya cuaca kat negara kita ni,lebih baik dri ngra2 lain yg salu sgt dilanda bencana..hurmm..

shida'R berkata...

so far tempat shida masih panas2 jer hujan tuh jarangla..setakat nih xde hujan yg merisaukan,,amin..moga xde la bnjir besar blaku..kn syux,

Fathiah Hamim berkata...

selalu orang cakap nak puasa nanti ujan.

syarifahsidrus berkata...

tempat saya ok je, alhamdulillah :)

Tea berkata...

cuaca mmg agak teruk ohh. huhu., jerebu lg. baru elok demam. huu.

dwaty berkata...

putrajaya hari tu jerubu... pastu hujan... sekarang panas terik...

[sutera kasih] berkata...

kat sini pun cuaca tak menentu..kejap panas terik yg melampau2..kejap hujan lebat..

Norhisham Nordin berkata...

skang ni tgh musim panas...

iPai berkata...

tempat aku panas dan kering .. ada laa dalam sekali dalam 2 minggu tuh ujan ..

Afikah Aziz berkata...

err syux ore klate gk? sama la kite hehe :p

Awan Biru berkata...

Tempat Awan kering.
InsyaAllah, semoga Ramadhan di tempat anda berkeadaan baik dari awal hingga akhir.