ENTRI TERBAIK

Rabu, 29 Jun 2011

Perihal Freemason dan Iluminati- Asal Usul Illuminati

Assalamualaikum..

Aku rasa nak wat satu entri khas pasal freemason dan illuminati neh..Kira banyak silibus la jugak tapi takpe just untuk bahan bacaan di kala otak dahagakan ilmu yang unik..Apapun kesahihan apakah ini benar atau tidak,penulis tak dapat pastikan coz benda neh samada kebetulan atau sememangnya ia wujud..

Mari kita rupa paras logo kumpulan tersebut..

Freemason

Illuminati

Priory of Sion

Skull and Bones

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Asal usul Iluminati

Ia telah ditubuhkan pada tahun 1774 di Perancis oleh Adam Weishaupt yang dikenali sebagai seorang profesor di Universiti Ingoldstald..Illuminati ini adalah perkataan yang dinisbahkan kepada salah satu daripada kumpulan (mazhab) Yahudi yang dianggotai oleh golongan cerdik pandai(Hukama) Yahudi. Dalam bahasa Arab, ia dikenali sebagai al-Nuraniyin. Yang anehnya, nama Illuminati ini sendiri diambil bersempena nama iblis yang dipuja oleh mereka sebagai pemerintah tunggal di alam ini

Adam Weishaupt

Pusat pentadbirannya ialah di Segitiga Bermuda yang menjadi tempat tinggal Dajjal laknatullah...Lambang pertubuhan ini ialah apa yang terdapat pada duit 1 dolar US... lambang yang ade pada duit US tersebut menunjukkan bahawa US telah dikuasai oleh bangsa Yahudi...sebenarnya, pereka cipta duit US dilakukan oleh seorang anggota freemasonry dari pergerakan illuminati yang bernama Pat Robertson.

Lambang mata satu???Piramid



Pertubuhan ini telah mendapat sokongan daripada Rotschild yang merupakan gedung kewangan yang dikuasai oleh yahudi...Perkataan illuminati pula diambil daripada perkataan “Lucifer” (iblis) yang beerti “Pemegang Cahaya”... beliau membuat helah bahawa dunia ini patut diperintah oleh orang yg benar2 berwibawa sahaja, maka beliau telah berjaya memujuk lebih kurang dua ribu orang untuk menjadi pelaksana kepada agenda yang dirancang olehnya dengan disokong anggota feemasonry peringkat tinggi.... pengikut2 ini memang berkemahiran dalam semua aspek kehidupan tlh membina markas2 sulit di seluruh dunia yang diberi nama sebagai “Lodges of TheGrand Orient” untuk melaksanakan apa yang telah dirancang oleh pihak tertinggi (Freemasonry/Zionisme)....

Berikut merupakn matlamat illuminati secara umumnya yang perlu mereka capai mengikut agenda yang telah dirancang:

1. Menghapuskan semua kerajaan2 kebangsaan yang berpelembagaan...

2. Menghapuskan sistem warisan harta pusaka...

3. Menghapuskan pemilikan harta benda sebagai hak persendirian...

4. Menghapuskan semangat nasionalisme...

5. Menghapuskan rumahtangga sebagai hak orang perseorangan dan kehidupan berkeluarga kerana ia merupakan permulaan kepada ketamadunan manusia...

6. Apa yang paling penting ialah menghapuskan semua agama yang sedia ada di dunia terutama agama Islam supaya umat manusia dapat dipaksa menganut ideologi internasionalisme......

p/s: Pasal  Freemason pulak citer pasni..tunggu ye..

---------------------------------------------------BERSAMBUNG-------------------------------------------------

30 ulasan:

SYAF berkata...

terima kasih diatas info nie...

sedey bila baca ttg putrajaya...
seni bina putrjaya pun menyerupai logo mata satu...
lihat lah kat blog http://www.ar-rifke.com/

harrazdani berkata...

gerakan illuminati ni sebenarnya dah lama meresap masuk ke malaysia..banyak pentunjuk2 yg kita boleh lihat sebelum ini secara nyata atau pun tidak....

laskar pelangi berkata...

info yang berguna...lady gaga pun ada dikaitkan nga benda nie kan...

Bro ahmad berkata...

pernah baca sejarah matawang dan penipuan oleh dollar us..kalau dulu setiap dollar bersandarkan emas..emas di haramkan memiliki..jadi dollar sebagai tukaran..tapi tembelang diorang pecah..sampai sekarang emas tidak di sandarkan dengan matawang.

Ila Aqilah berkata...

terima kasih atas perkongsian ni
huhu..banyak gak dengar, baca pasal illuminati..artis-artis yang ikut diorang semua..perkembangan diorang sgt pesat gak la..huhu

Khairil berkata...

banyak dah pengaruh gerakan ini disini...mungkin ada yang kita perasan atau tidak perasan...

josrevalution berkata...

hebat kow syuxer..hehe..semua boleh kaji..tapi x sangka plak begitu kejam tujuan kumpulan itu kan...
cara download file dengan mudah pada 4shared.com

echaRierie berkata...

waa..sy baru tau..huhu..
dah nama iblis matlamat pun iblis la..heeee..

Elih Japahar berkata...

Simbol2 ini banyak korang nampak dalam movie jugak..lady gaga adalah sperti duta freemason yg kita ketahui

G3-lina berkata...

good info! thanks 4 sharing

ArulchelseA berkata...

cuak aku bro..ni pengaruh dlm senyap ni...kih kih kih

naim berkata...

salam alaik

nice entry..

Sekrang umat Islam terlalu 'taksub' dengan perkara ini

sampai duit RM1 DAN RM5 dikaitkan freemason dan iluminati.

^_^

Liyana Zahim berkata...

Kire dorg ni pagan la ek?

syrupmasin berkata...

dekat ipoh ade 1 bangunan freemason doe..huhu..besar gile kot :D

suha berkata...

perkongsian yg bagus (^_^)

blog ni dh jadi ala-ala library maya hehe

nurAMALLINA berkata...

Saya selalu juga baca pasal benda ni. Kita kena berhati-hati la ye sebab dalam keadaan tak sedar, kita dah boleh terpesong. Takutnya,.

Freaky berkata...

iluminati memang bahaya.. musuh dalam selimut

Arpiiz berkata...

wah, dah lama tak dengar cerita tentang benda2 ni..^^

vampire's lovex berkata...

entah...entah...kau ni....tetttttttt...hahaha...


thnx unutk info , :)

kotak bulat berkata...

memang dah makin tersebar...tinggal kita perasan atau tak je kan..

TYNTHA LANA berkata...

Syux..Lana minat sangat baca info pasal freemason ni.. ada beli sebuah buku tentangnya. Anyway, tq for sharing.. Hati2 bila share info macamni ya ;)

alif haris berkata...

patut r kt segitiga bermuda tu betul punya puaka ye .. huhuhu .. pusat pntadbirannye rupanya .. huhu

kiz berkata...

resapan dan jajahan minda secara halus..

Bro ahmad berkata...

dah baca blog shaf logo illuminati sama dengan putrajaya..hmm kebetulan atau di sengajakan...hmmmm

iPai berkata...

dalam kete aku masa kat kampus, topik ni selalu klua ..

walaupun aku rasa benda ni memang wujud, tapi aku nampak 2 edge effect kat situ ..

1, ko tak caya, ko buat dek, ko lalai.

2, ko percaya, taksub gila, taku2 ..

jadi jalan yang paling selamat sebenarnya adalah mengukuhkan iman, dan amik tahu benda ni ..

Anak Wak Mail berkata...

pening gak kadang2 baca freemanson ngan illuminati ni kadang2..

ada orang kata kat duit seringgit pon ada unsur2 illuminati..yeke??

Fyqa berkata...

wowwww


b'ilmu !

Rai berkata...

berpinar mata nak pahamkan..sebab topik yg kurang diminati kot.. hehe..

syarifahsidrus berkata...

pernah satu masa, tahun lepas kot yang kecoh dengan isu ni. sekranag macam dah senyap sikit kan. btw, nice sharing

MDHAFiZ.NET berkata...

bagus info nih... yg aku tahu pasal ini cuma ianya ada tahap (level) tersendiri.. betul ke tidak aku tak pasti.