ENTRI TERBAIK

Ahad, 26 Jun 2011

Naluri

Assalamualaikum dan salam 1 pendapat peribadi..

Ai korang..sori ar aku tak jenguk2 blog korang today..Today aku pi jalan2 dengan ayah aku settle dengan HSBC..Oleh yang demikian,promosi blog terpaksa ditangguhkan besok..T_T

Berbalik pada paksi 360 darjah, aku ingin meluahkan pendapat peribadi aku tentang naluri..Apa itu naluri? Bagi aku, ianya adalah bisikan tanpa suara yang berlegar-legar dalam hati setiap kali kita hendak menyatakan pilihan..Hanya kita je mampu merasainya..Orang yang memiliki naluri yang super bolehlah start main nombor ekor hahahah..Jutawan haramjadah la ko nanti hahahah..

Naluri ni aneh dan pelik..Kadang-kadang bila aku buntu dan aku mahukan keputusan ekspress,aku tanya naluri aku..Naluri aku neh plak pilihan pertama dia kadang-kadang selalunya mengena tapi aku memberontak tak nak terima keputusan itu..Natijahnya aku selalu dapat keputusan yang salah..Jadi persoalannya sekarang siapakah NALURI neh? Misteri betul..apakah ia saudara tiri kepada burung NURI atau setan berijazah?

P/s: Korang punya naluri camner? Selalu mengena ke atau sentiasa mempermain-mainkan korang?

14 ulasan:

harrazdani berkata...

naluri ambo alhamdulillah setakat ini kebanyakkannya amat membantu....;)

Bro ahmad berkata...

ada orang naluri dia boleh tau perkara buruk akan berlaku,
naluri macam perasaan meramal tapi benda yang belum pasti,
naluri seorang ibu untuk anaknya
adik beradik saudara..

sergeant keroro berkata...

banyak instict yang bagus, tapi ade jugak yang fail. time exam lah selalunye :P

Anak Wak Mail berkata...

apa sebenarnya naluri tu??dia ikutkan rasa atau ikutkan hati??kadang2 bila dah terslah buat pilihan kita salahkan naluri..

kalau ikutkan rasa binasa,,ikutkan hati mati,,ikutkan naluri???

laskar pelangi berkata...

Aduhai. susahnya bila berbicara pasal naluri.. naluri susah nak dibahaskan..hanya diri sendiri yang hanya dapat menhayatinya..

kadang2 ada jugak masalah yang diselesaikan melalui naluri..;)

~~Ticer Wann~~ berkata...

naluri? hmm... kadang-kadang tu sama macam incik Syuxer gak aa... degil so buat pilihan yang salah... then nyesal sebab tak ikut pilihan yang pertama terdetik di hati..

nampak sangat kita senang dikuasai oleh benda tak elok kan...

Kenapa kita belajar?

Wanie berkata...

naluri?susahnye nak define mksud naluri ni..kena google ni..hehe

tak tentu, kadang2 naluri sy sgt membantu, kadang2 tak..bergantung kpd situasi..:)

Aisyah Aina berkata...

tak tawu naluri tu apa...tak kenal dia....haha

rara pinkmafia berkata...

kadang2 naluri ni tak btol.rara sllu ikut naluri.then menyesal.

syrupmasin berkata...

naluri bukan cerite tv3 tiap ari jumaat ke?? haha

Khairil berkata...

jangan ikut naluri..kadang2 membawa penyesalan...fikir sedalam2nya sebelum membuat sesuatu keputusan...naluri hanya boleh membantu untuk mempertimbangkan sesuatu keputusan...yang penting tepuk dada tanyalah iman...

Mawar Berduri berkata...

aku selalu tanya pada naluri tapi rujuk pada fikiran.

kiwi berkata...

kiwi guna hati dan fikiran. ikut tempat. banyak guna naluri masa belajar ngan exam dulu2 je. hihi

alif haris berkata...

nth la bro ..
naluri aku kdg2 betul kdg2 slh,
jadi smblom aku ikut naluri,aku connect ngn akal dulu .. kasi process dulu n lastly baru buat keputusan
hehe