ENTRI TERBAIK

Khamis, 30 Jun 2011

Cuak tak bila blog anda diperlakukan camni...?

Assalamualaikum dan salam 1 buruj..

Petang tadi blog kita telah dilanda wabak gila yang meracaukan pemikiran kita seperti kesukaran untuk mengupdate entri dan membalas komen malah hatta tidak boleh membuka dashboard sekalipun. Alhamdulillah, blogspot mengambil insentif yang dramatik bagi mengatasi kemelut tersebut secara pantas..

Sekarang aku mahu impak maksimakan adrenalin perasaan korang iaitu kerisauan atau kecuakkan korang bila blog korang tiba-tiba diperlakukan macam kat  bawah neh...

Apakah perasaan korang bila dapat status camni???

Aku dah mengalami pengalaman dan perasaan sedemikian..bagi yang baru berblog tak sampai sebulan,takla high mana adrenalin tapi bagaimana kalau dah hampir separuh setahun usia blog korang??Tentu cuak tahap gaban kan??Teka berapa kali aku diperlakukan sedemikian?? 3 kali aku diperlakukan..huhu

Mujur aku ikut step by step untuk dapatkan balik blog aku itu..Alhamdulillah..Antara langkah2 yang simple,dia akan minta no telefon untuk recover balik..n dia akan antar key untuk korang masukkan dalam blog korang dan blog korang akan menjadi hidup balik..


63 ulasan:

echaRierie berkata...

echa pernah kena cmni..
mmg cuak jgk la..huhu..nak nangis pun ada coz time tue echa tgh wt GA..
tp echa dpt solved cara yg sm mcm syuxer buat..
nasib baik dpt..hehe :D

shameel Iskandar berkata...

langkah tebaik selalu backup. sebulan dua kali ker kira ok dah.

kotak bulat berkata...

ish~ mestilah cuak.. hope blog kb tak jd mcm ni la..

Freaky berkata...

alhamdulillah nasib baik elok balik blog aku

TYNTHA LANA berkata...

sampai mintk no tepon?warghhh, tak pernh kena lagi syux. cuma yg org pasan, sejak dua menjk ni, macam2 la perangai blogspot ni..diorg tgk upgrade ke apa.

Amiirah Cassan berkata...

laa , ciannye lau tak kompom babai syuxer melankolik , huuuu ^___^ tapi dah okay ni , hehe welcome back ! hehehe ni gara2 anonymous eh ?

Jiejah Gorjes berkata...

kena hack ke?

yatie Awang berkata...

wahh..takutnya, nanti kalau jd kat blog kakak, cam mana, bukan pandai pun nak dapat balik

Bro ahmad berkata...

nak kena cari hosting tahun depan ni huhuhu...:)

sergeant keroro berkata...

huhu, cuak kot. nape eh leh jadi camtu?

p/s : camne nak recover?

Acik berkata...

Aaaa .. acik hengat problem acik ngan blogger teruk! rupanya problem kat sini lagi haru ... huhuhuuuu!

Syuxer berkata...

@echaRierie heheh lepas ni kalau kena lagi, mungkin kita dah tak perlu lagi cuak kan..pengalaman telah menstepkan camner nak atasi problem tersebut..:)

Syuxer berkata...

@shameel Iskandar yeah..itu antara langkah syuk sedang amalkan..:)..tq cikgu

Syuxer berkata...

@kotak bulat kalau KB kena camni,jgn gelabah..ikut step by step..:)..ada penyelesaiannya..

Syuxer berkata...

@Freaky alhamdulillah..tu la pasal..aku jengah blog ko seakan2 kena camni..huhu

Mohd Izzar berkata...

giler ahh..
lebih baik cpt tukar g domain sndri la..

Syuxer berkata...

@TYNTHA LANA yeah..untuk masukkan key n tukar password..maybe blogspot ngah upgrade untuk penaikkan taraf kot..

Syuxer berkata...

@Amiirah Cassan yeah memang babaila blog neh kalau tak cari jalan penyelesaiannya untuk recover balik huhu..siksa jiwa raga n ekstra cuak sekali kalau kena first time huhu

Syuxer berkata...

@Jiejah Gorjes mungkin kot..tapi untuk pe hack2 blog camni..huhu

Syuxer berkata...

@yatie Awang rileks kak..boleh je recover balik..:)..

~~Ticer Wann~~ berkata...

Ticer tak kena camtu.. tapi dapat warning yang post Ticer semua ilang.. time tu rasa berdegup kencang jugak la jantung ni ha...

Khairil berkata...

dah kata dah...ini konspirasi depa ni...hahaha biasa le bro...nampak gaya kita nak kena guna hosting dan domain sendiri le lepas ni...

terima kasih atas info mcmana nak buat bila perkara puaka macam ni berlaku...buat le satu tutorial step by step macamana nak recover dari hiccups macam ni...

Wanie berkata...

lor, tak pernah lagi la..
cane leh jadi macam ni?huhu
kalau jadi kat sy mau meroyan..
dah 2 tahun usia blog..huu

iPai berkata...

umak ai .. gugor jantung den cam ni .. dasat woo .. jangan laa aku kena plak ..

rilex bro .. dah ok kan ?

Syuxer berkata...

@Mohd Izzar maybe tahun depan kot..:).

Syuxer berkata...

@~~Ticer Wann~~ itu lagi saiko T_T..kalau ada blog lagi tapi entri semua dipadamkan,cam xde guna je kan huhu..

Syuxer berkata...

@Bro ahmad InsyaAllah bro..aku nak khatam dulu benda2 free neh heheh

Syuxer berkata...

@sergeant keroro tentulah cuak kalau first time kena n tambahan lagi tak tau pe2 cmner nak recover balik huhu..

nak recover tuh aku tak reti nak cakap bro..aku memang failed nak cakap satu persatu..itu kelemahan aku..tapi aku try k..

1) klik kat i can't find my blog on the web,where is it?
2)ia akan buka new page n baca dan klik kat contact us dalam ayat tuh..
3)pahtu ia akan bawa kita masukkan semula password yang kita selalu masukkan bila nak login blogspot
4)pahtu dia akan suruh kita masukkan no tepon maybe kena pilih country malaysia(yang neh aku tak ingat ada ke tak)
5) tunggu maybe dalam 3-10 minit ke, dia akan antar key..n masukkan key kat situ bila dah dapat
6)pahtu blog anda akan okey..

emmm mungkin tutorial nak recover neh ada aku terlepas pandang huhu..mintak2 ada orang boleh tambahkan..

puteri ain berkata...

serious kalau my blog prob . tension giler arh .

syrupmasin berkata...

haha..betol2..penah jadi macam tuh ari tuh..gile cuak kot doe :D

Syuxer berkata...

@Acik inilah antara masalah yang paling mencuakkan bila guna blogspot neh..lagi malang blog femes kena..tapi x mengapa..coz dah ada cara cmner nak dapat balik blog..huhu

Syuxer berkata...

@Khairil hahaah tu la pasal bro..benda free kan..biasala ada rosak sana sini..insyaAllah tahun depan kot nak pakai heheh..

tq bro..sebenarnya saya tak reti nak terangkan tutorial secara detail T_T..itu kelemahan saya,bro..huhu

Syuxer berkata...

@Wanie rileks..dah ada cara penyelesaiannya..:)..dulu saya first time kena..memang nak lempang je laptop n cuak tahap gaban heheh

Syuxer berkata...

@iPaiheheh neh masalah berlaku 2 bulan lepas kat blog aku,bro..aku kena 3x..

sekarang kalau kena lagi,aku wat rileks je..coz aku datang ada caranya..

cuma kalau ada masalah lagi advance dari neh,memang menangis tak berlagula aku huhu T_T

josrevalution berkata...

hi syuxer sory lmbat layan..hehe..er tu lah tadi petang memang blogger.com bermasaalah..nak jawab komen2 pun xleh...bila masuk dashboard BAD REQUEST ERROR 404..kalo slalu cam nie lah blogger.com bagus kita ajak semua member beli hosting sendiri biar blogger.com tiada pengguna..hehe..
top-lagu-english-masa-kini-part-3

alif haris berkata...

uishh buat aku risau betul nih ..huhu

err dia antar key tu kt fon kita secara sms eh ???

MG berkata...

huhu.. aku blom kenalagi cam ni bro.. nti kalo kne bleh tlg ekh.. haha...

nurAMALLINA berkata...

Ina tak pernah kena.Takut T__T haha

Miecyber berkata...

Cuak banget gitu...

Hilang Lagi Warisan Melayu

SYAF berkata...

:fuh memang cuak lah.. seram pun ada....
syuxer... nanti ajarkan tip2 macam mana untuk fon tu.... plzzzz

ABU berkata...

gila tak cuak..syng kott kat blog aku tu..hahaha

cucu umie berkata...

ayie dah penah rase mase tu..mcm nak nagis pon ad gak..haha

vampire's lovex berkata...

memang blogger bermasalah eh lately...aku pon kena 3 hari lepas,..baru ingt nk bukak blog baru,pesen gelabah,baru cmtu terus pikir nk buat blog baru hahaha...

alhamdulillah kan dapat balik....

Syuxer berkata...

@puteri ain betul tuh lebih2 yng dah lama berblog kan

Syuxer berkata...

@syrupmasin memangla..aku pun cuak gila sampai nak wat yang baru huhu

Syuxer berkata...

@josrevalution heheh emm nak beli hosting tuh, rasa malas kot heheh..

Syuxer berkata...

@alif haris ye secara sms...:)

Syuxer berkata...

@MG hahah insyaAllah..tapi aku tak reti nak tolong coz aku failed nak bagi tutorial T_T

Syuxer berkata...

@nurAMALLINA emm x dijamin samada nuramallina x akan kena tapi insyaAllah,mari kita sama2 doakan ina x akan kena heheh

Syuxer berkata...

@Miecyber ye cuak gak hehe

Syuxer berkata...

@SYAFyang tepon tuh dia akan antar melalui sms..mudah je..masuk aje no tepon,pilih country(tak pasti ada ke tak pilihan ni,aku tak ingat)..

Syuxer berkata...

@ABU sapa tak sayang blog kan..lebih2 lagi kalau dah lama heheh

Syuxer berkata...

@cucu umie hahahh..xpe first time..hehe

Syuxer berkata...

@vampire's lovex alhamdulillah..:)..kool dulu cari penyelesaiannya sampai dapat

MDHAFiZ.NET berkata...

eheh.. time aku guna blogspot pun mcm tu juga...memang cuak bila x boleh log masuk..

ArulchelseA berkata...

mesti cuak bro..kena cam semalam pun dah cuak dah..kih kih... hrp tk kena kat aku...klau trkena jugak..selamt tingal la dunia blog ni..kih kih kih

rara pinkmafia berkata...

mg cuak sgt smpai rara tak mkn kot smlm.

Siti Mashitah Saidin berkata...

ah! kalo aku cuak nih!

anismelon berkata...

cuak la gak..mau tak..penat wat penat kerah idea..suke limpe je nak jadi gnie en..huuuu

Anak Wak Mail berkata...

waaa...tak pernah la mengalami situasi camni..baru je berblog ni ..=)..kalau kena nanti boleh la tanya syuxer nak buat ape kan!

fadh leyanie berkata...

mmg takut la kalau kna camtu..demam sbulan !

Niena Pengembara Ilahi berkata...

kte seri!!!!!!!!!!! akak dh 3 kali diperlakukan begitu.. blogspot kejam yg amat sib baik entri n komen xilang,.... tpi kan.. kan.. smpai skang akak xleh nk ke dashboard.. akak xtau apsal.. akak rasa cam nk kena carik sorg pakwe yg keja ngan google kot.. syux knal x?

Syuxer berkata...

@Niena Pengembara Ilahi hahaha xpe2 lepas ni,kalau kena lagi,kita akan rileks je coz dah tau cmner nak recover balik hehe..

err pkwe keje kat google?heheh syuk takde..

aikk x boleh masuk dashboard??patutnya boleh..emm try masuk dan tunggu dia loading sampai abes..kadang2 dia slow sikit bila nak open dashboard tuh..tapi kalau dah tak boleh buka,itu memang problem la..n syuk tak dapat tolong coz benda neh staff blogspot boleh handle hehhe