ENTRI TERBAIK

Selasa, 28 Jun 2011

Astro

Assalamualaikum...

Aku dapat terima notis perubahan ke atas langganan Astro..Dalam surat tuh alasan dia, dukacita dimaklumkan, akibat kos yang berterusan, termasuk kos kandungan global dan tempatan serta hak-hak siaran, harga pakej-pakej tertentu akan disemak. Untung 800 juta tak cukup lagi? Ke dalam mesyuarat cakap "SASARAN COMPANY KITA, KITA KENA DAPAT 1 BILLION KEUNTUNGAN WHATEVER PUNYE PLAN UNTUK TAHUN AKAN DATANG". Camtuh??

Ni harga baru pakej aku:

Pakej Semasa:1 Mini,SPT (pakej yang ada sport tuh)
Harga pakej bulanan semasa anda: RM66.95
Harga pakej bulanan baru anda:RM74.95

Naik RM8..Yang mujurnya, dia kekalkan harga pek famili RM37.95..Yang pakej2 superpack tuh haramjadah aku tak nak ambek pusing yela citer asyik dok ulang yang sama je.HD HDD HHH ke aku peduli apa..

So kesimpulannya, aku menyambut berita ini dengan sumpah seranah wal jemaah wal non stop..Keuntungan RM800 juta tak cukup lagi ke?Dahla xde persaingan..Kalau naik rm2 takpela gak ni haramjadah naik sampai rm8..kenaikan minyak petrol pun kalah neh..Pahtu tahun depan naik lagi la pulak kan..apa alasan plak?

Aku dahla kaki bola tengok BPL,La Liga, Serie A, dan banyak lagi lah..Tolonglah wahai Astro..kan kerajaan sudah bagi amaran kat korang..Kami ada Akta Hak Perlindungan Hak Pengguna 1999 dan Akta Komunikasi  dan Multimedia 1998..Dahla kami dibebankan dengan kenaikan itu ini..apakata Astro amalkan konsep kasih sayang bersama rakyat lagi bagus.

p/s: Aku berkira-kira nak off astro neh..pakai arial tulang ikan la pasni..x pun ambek pakej pek famili jah..tengok MSL pun jadilah..dari dok tanggung harga cam haramjadah..Sori emo cikit..

28 ulasan:

ArulchelseA berkata...

aku bil tk sampai lg ni bro..harga asal sblum ni je dah rm74..naik lg jd brapa dah..adoiii dah la sebelum ni tmbah denga gov.tex tu..ni tmbah lg ngan astro gila nak untung..bleh demam nak bayar ni...

Alkisah berkata...

gua pun dapat surat dari astro ghak.. semalam gua emo.. gua simpan dulu karangan gua nak tulis dalam blog, hari ni gua tak nak spoil mood birthday.. esok baru gua start post pasal benda nie..

harrazdani berkata...

salam syuk,

apapun lepas ni kita kena kurangkan perbelanjaan. kurangkan kehendak lebihkan keperluan...

p/s nak tunggu reaksi arul chelsea lps dapat surat cinta drpd astro.huhuh

josrevalution berkata...

fuhh..main gila tamak astro skg yer,,,hehe..nsib baek aq x guna astro..tp guna arial tulang ikan aje..hahaha....xde mende nak jenguk kat astro tu.kan kita ade IT.so gunakan lah secara online...kalo gini lah sikap astro kompom 5 thn lagi diorang bankrap....caya la..

E-book seni seks islam&barat

Khairil berkata...

bro..aku setuju dengan harrazdani punya saranan tu...ambik pakej family sudah ler lepas ni...kalau itupun depa nak bawa penaik , kita boikot terus Astro...

echaRierie berkata...

family echa pun dpt cmtue..tp kena byr 100+..abg echa geram siap ckp " nt bg balik dgn astro suruh mkn semua tue " hahaha..
astro tamak..nak untung byk je..
service tak best..not customer 1st but money 1st..hoho~
tp last2 kena subs jgk..hehe

Acik berkata...

sebab astro x derk persaingan ler dia buleh wat sesuka hati tok nenek cucu cicit die ... eh, Acik ni emo gak ke? huahahaaaa ... chill! :)

Norhisham Nordin berkata...

mmg tak patut nih bro... bab citer ulang2 tu mmg dr dulu lagi aku tak puas hati...

ABU berkata...

ya betul kata en dani.. kena bejimat cermat.. :D

deong tak de singan so suka hati dorng nak naik harga..

rara pinkmafia berkata...

bukan apa.kdg2 pasang astro sbb nk tgk tv clear je.kalo pasang area tak cantek.so pakai basic jelah kan.

syrupmasin berkata...

errr..ta dpt pon lagi suruat tuh..adoii..rumah nih ta tao la berape pulak yg kene..mao mengamuk abah jap g :D

Syuxer berkata...

@ArulchelseA urm aku pun dah nak demam pikir pasal neh..arap2 astro dengar rintihan rakyat neh..

Syuxer berkata...

@Alkisah yeah selamat hari lahir untuk bro..:)..semoga berkat ulang tahun neh astro dengar rintihan rakyat

Syuxer berkata...

@harrazdani emm baiklah bro..aku akan lebihkan keperluan..

Syuxer berkata...

@josrevalution Broadband pun wat hal gak..mulai 27 june neh semalamla, dikatakan celcom prepaid 3g 1hari just 500mb limit n untuk seminggu just 1gb limit..huhu..x boleh nk download moviela pasni

Syuxer berkata...

@Khairil yer bro..saya akan ambek pakej family je..layan MSL je kalau Astro wat tuli je..

Syuxer berkata...

@echaRierie hahah..baru padam muka dorang tuh..huhu..tulah asyik pikir duit2 je huhu..yela coz siaran2 x berbayar cam kurang je siaran..dah cam tak terang dah

Syuxer berkata...

@Acikhahah betul tuh..bila monopoli maka suka hati la dia nak wat pe2 kan..

Syuxer berkata...

@Norhisham Nordin tu la pasal..kalau naik2 n ada siaran2 baru takpela gak..ni men ulang2..

Syuxer berkata...

@ABU sekarang neh pun aku tengah berjimat cermat..dah x boleh makan best2 T_T..huhu..

Syuxer berkata...

@rara pinkmafia kalau pakai nak clearkan tv,bernasib baik tak perlu naikkan harga..tapi yang gila bola cam saya,sedih wooo..

niena shopping2u berkata...

ntah.. rasa xberbaloi byr mahal2..siaran sama je

iPai berkata...

fuh memang kecoh pasal benda ni .. bro rasa orang akan boikot ramai2 ke ?

syaz@rozelt berkata...

hari 2 ade dengar cerita bil astro nak naek..then macam x jadi..aleh2 naek jugak ehh..

p/s: komen je lbey..sedangkan x pkai astro pon..hehe

cik aisha berkata...

astro ptt ada pesaing...sesuka ati nak naek kan rega.mentang2 la dia je yg sediakan servis cam2.kualiti servis xupgrade harge lak yg up.pehal...almk sory emo la pulak.

Rai berkata...

rakyat kena berjimat..kehkehkeh.. menteri je boleh sopping macam takde esok.. pakai aerial tulang ikan sudaaa..

niena shopping2u berkata...

:)

Anak Wak Mail berkata...

naik lagi??kesian la kakak saya nak membayarnya..mintak2 dia tak pas kat saya..=)