ENTRI TERBAIK

Rabu, 1 Jun 2011

Adakah ini satu kebetulan atau kebenaran??


Assalamualaikum dan salam 1 senjakala

Entri ini aku ingin share kan "adakah ini satu kebetulan atau kebenaran?"..Jom baca..


03hb Ogos 2012 ( bersamaan 15 Ramadhan, Jumaat )

Cuba lihat kalendar  untuk tahun 2012... 1 Ramadhan pada tahun 2012 jatuh pada 20 Julai iaitu hari Jumaat, jadi 3 Ogos 2012 bersamaan 15 Ramadan juga pada hari Jumaat

Sama dengan satu hadis Nabi SAW tentang huru hara besar yang akan terjadi pada tengah malam pertengahan Ramadhan iaitu hari Jumaat 15 Ramadhan di bumi ini. Huru hara yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur... Satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dari langit, bukan kiamat tetapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3, yang tinggal hanya 1/3 shj. ( Menurut kajian NASA, pada 21-12-2012 satu planet yg yang dikenali planet X akan melintasi bumi ) Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 itu? Adakah peristiwa itu akn berlaku pada 2012?? Hanya ALLAH yang Maha Mengetahui..

Yang penting kita perbanyakkan ibadat dan berdoa agar kita termasuk dlm golongan yg dilindungi Allah, jika mati biarlah kita mati dlm Islam dan beriman.. Apa pun, peristiwa itu pasti akan berlaku mengikut hadis Nabi SAW di bawah..

Dari Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahawa Rasulullah SAW bersabda:

Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan itul...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah? " Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jumaat, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jumaat di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan solat Subuh pada hari Jumaat, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: " Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus ", kerana barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa". (Al Hadis)

dikongsi oleh Syed Ubed...

Kredit to: Facebook

26 ulasan:

LindaRahim berkata...

syuxer...kak x nk komen apa2...tp minta izin kongsi d fesbuk anak kak...

echaRierie berkata...

Wallahualam ~
*tak tau nk komen apa*

Freaky berkata...

semoga kita sentiasa dilindungi oleh Allah.

syrupmasin berkata...

haaa..penah bace dekat fb nih..

Aisyah Aina berkata...

orang2 yang beriman sentiasa sedia menghadapi kiamat atau kematian...so kita tingkatkan ibadah supaya tergolong dalam golongan orang yang beriman :)

laskar pelangi berkata...

sama sama kita mengingati sesuatu yang akan berlaku...

walau itu bukan kehendak kita..tp itu adalah ketentuan Yang Maha Kuasa=)

Piah Becok berkata...

oh. bia betul? tapi, semua tu kan ketentuan Allah. kite doa je la... semoga diselamatkan dan terus beriman kepada-Nya.

terbaru-->A FRIEND IN NEED let's.help -->WORDLESS WEDNESDAY #1 -->HAMBA ZAMAN SEKARANG: ulasan ringkas

Khairil berkata...

selalunya hadis Nabi ini memang benar...
terasa amat gerun bila membayangkan semua ini...astaghfirullah...

rara pinkmafia berkata...

hmm takutnya...eeuuuwww mcm tak sanggup nk hadapi kenyataan.

Liyana Zahim berkata...

Takutnye,.. Ya ALLAH, trase mcm bnyk dosa dri phala slame ni.. Mudah2an kajian tu tak btol.

Syuxer berkata...

@LindaRahim boleh je akak..ambik je..:)

Syuxer berkata...

@echaRierie satu ingatan untuk kita

Syuxer berkata...

@Freaky Amin..InsyaAllah..

Syuxer berkata...

@syrupmasin ye aleh..aku pun ambek dari fb neh coz itu aku sharekan dalam blog untuk blogger yang xde fb

Syuxer berkata...

@Aisyah Aina tapi setinggi manakah iman kita sekarang ini?..iman kita kadang naik turun..semoga kita selamat menghadapi hari tersebut..:)

Syuxer berkata...

@laskar pelangi ye awak..marilah kita sama-sama mengingatinya..kita just berserah je..be ready to increase ur iman..

Syuxer berkata...

@Piah Becok yeah betul tuh..marilah kita sama2 berdoa semoga diselamatkan dan dikurniakan cahaya iman dalam jiwa kita..semoga iman kita sentiasa meningkat..:)

Syuxer berkata...

@rara pinkmafia huru hara itu sudah pasti akan ada..be ready..:)..sentiasa tingkatkan amal ibadah kita,InsyaAllah selamat

Syuxer berkata...

@Liyana Zahim dengan tanda2 kiamat kecil dan besar sudah berlaku,tidak mustahil hura-hara 15 ramadhan akan menjemput..be ready..dan tingkatkan amal ibadah..jaga penampilan kita..:)..InsyaAllah kita akan selamat..

Syuxer berkata...

@Khairil ye bro..aku baca pun dah gerun..betapa dahsyat huru hara sampai yang mati tuh 1/3..suara itu sungguh menakutkan..sampai terjatuh bila ada orang berdiri..

Terbelog berkata...

bro..menung aku baca.

Terbelog berkata...

bro..menung aku baca.

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

semoga kita sentiasa mendapat perlindungan dari Allah...aminnn~

miss.Addin berkata...

subhanallah .

nursyamime berkata...

wallahualam..
mohon perlindungan dari ALLAH swt..

cucu umie berkata...

incya-Allah kalo betol tntg perkara ini kita tingkatkan lah ibadat kita semata2 kerana Allah..