ENTRI TERBAIK

Isnin, 27 Jun 2011

10 Gambar Bangunan Pelik Part 1

Assalamualaikum..

Dah lama aku tak upload gambar-gambar ye..Kali ni aku nak tunjuk gambar 10 gambar bangunan pelik dari seluruh dunia untuk part 1..Keseluruhan part ada 5..Jadi ada 50 keping gambar..Tak akan aku nak tunjuk semua kan hehehe..Slow gila nanti kalau loading

The Crooked House (Sopot, Poland)

Forest Spiral - Hundertwasser Building (Darmstadt, Germany)


The Torre Galatea Figueras (Spain)


Ferdinand Cheval Palace a.k.a Ideal Palace (France)


The Basket Building (Ohio, United States)


Kansas City Public Library (Missouri, United States)


Wonderworks (Pigeon Forge, TN, United States)


Habitat 67 (Montreal, Canada)


Cubic Houses (Rotterdam, Netherlands)


Hang Nga Guesthouse a.k.a Crazy House (Vietnam)



p/s: Gila betul reka bentuk bangunan tuh..aneh dan pelik..Semoga ia tak berhantu..heheh

60 ulasan:

Norhisham Nordin berkata...

arkitek yg power...

syrupmasin berkata...

agak-agak macam mane lah keaadaan dlm rumah nih :D

kotak bulat berkata...

bangunan yg no 4 tu, kb yg design...lallala...~
mesti mahal gila nk buat ni..

Fay berkata...

ada bangunan yang rumah piano kat china tu cantik jugak.. hehe

Fahmi Mustakim berkata...

syuk, sy pun ada koleksi gmbar ni..huhuhu

suka yg 1st skali tu..architecture memang power gila!

Terbelog berkata...

hok aloh
ada jugak banggunan pelik2
mcm2 dunia

iPai berkata...

yang 1st tuh macam photomanipulation pun ada .. dasat2 ...

ArulchelseA berkata...

yg no 5 tu baruuu.....bukan aku yg cipta..kih kih kih... cuak aku tengok...

Freaky berkata...

pergh no 1 macam dah jadi bangunan getah je aku tgk.Kansas City Public Library pulak dah macam buku gergasi. :D

echaRierie berkata...

suka bangunan yg no 3 tue..
cantik..hehe

sergeant keroro berkata...

tak berhantu kot, hehe

tapi stylo jugak XD

rara pinkmafia berkata...

ni mcm photoshop je ni.

Syuxer berkata...

@Norhisham Nordin betul tuh bro..:)

Syuxer berkata...

@syrupmasin luaran aje yang pelik dalam konfirm cam sama je dok dalam umah biasa2 heheh

Syuxer berkata...

@kotak bulat cantik istana tuh heheheh..pandai KB design hahaha

Syuxer berkata...

@Fay owh yang tuh nanti saya cari heheh kalau jumpa terus upload hehe

Syuxer berkata...

@Fahmi Mustakim hahaha..tak sangka kita sebulu..memang rare umah2 neh..yang first tuh aku tengok pelik je..

Syuxer berkata...

@Terbelog hahaha biasala bro..pelik2 lagi orang nak mari singgah heheeh

Syuxer berkata...

@iPaitula..kalau tengok dalam gambar cam bro cakap..kalau pi kat sana mesti geleng2 kepala heheh

Syuxer berkata...

@ArulchelseA hahah yang beg tangan tuh..aku pun tengok pun cuak..besar gila

Syuxer berkata...

@Freaky hahah tula pasal..nanti kita gi sana kita usap2 dia..betul ke bangunan neh ada heheh

Syuxer berkata...

@echaRierie memang cantik pun..ada telur dinosour kot heheh

Syuxer berkata...

@sergeant keroro kalau tak berhantu..alhamdulillah heheh..memang stylo pun bro..pelik kita tengok

Syuxer berkata...

@rara pinkmafia tak dapat dipastikan samada ia photoshot..hehe..kalau nak tau dia betul,kita pi tempat2 tersebut kita tengok ada tak heheh

Anak Wak Mail berkata...

ini bukan pelik..tapi uniK!hehe..=)

cucu umie berkata...

memang mantap ah arkitek yg boleh berfikiran sebegini..macamm anelah diorng niekan boleh terfikir mcm gini..

kokser kokdam berkata...

selamat utk d diami ko..?

eheh

Liyana Zahim berkata...

T nk wat umah cegitu la.. Style!

Bro ahmad berkata...

bukan gambar edit ke bro..betul2 ya dasyat,,

Aisyah Aina berkata...

takut je tengok semua bangunan ni...walaupun tak berhantu tapi terbayang macam ada hantu...haha

Khairil berkata...

kalau kat malaysia mesti susah nak dapat CF...

~~Ticer Wann~~ berkata...

pelik tapi kreatif dan cantik

Ke mana Ticer menghilang?

Fyqa berkata...

coolnya bgunan ni. ahak

AWESOME ;)

Syuxer berkata...

@Anak Wak Mail hahah lupa kat perkataan unik heheh

Syuxer berkata...

@cucu umie mungkin dorang dah bosan ngan rekaan biasa2 heheh

Syuxer berkata...

@kokser kokdam ahahha selamat kot..

Syuxer berkata...

@Liyana Zahim buat dijamin perompak pun gerun nak masuk heheh

Syuxer berkata...

@Bro ahmad kesahihan tidak ketahui,mungkin kita kena pi sana baru tau ia betul2 ke palsu heheh

Syuxer berkata...

@Aisyah Aina hahahah mungkin malam2 baru nampk berhantu heheh

Syuxer berkata...

@Khairil CF tuh apa bro?

Syuxer berkata...

@~~Ticer Wann~~ orang yang menghargai seni biasanya akan berkata sedemikian hehhe

Scya Lollita berkata...

mcm photoshop je . tp kalo btol , puhh hebakkk hebakk !

Wanie berkata...

rekaan yg unik..rasenye takde la hantu..hehe..mesti ramai yg pegi melawat bangunan2 ni..:)

Fathiah Hamim berkata...

awesome betul orang yang buat rumah2 macam neh

yatie Awang berkata...

memang pelik, yang no2 tukan, macam lukisan je

Khairil berkata...

@Syuxer haha CF tu sijil layak menduduki...mcm rumah baru siap Bomba akan keluarkan CF untuk mengatakan bahawa rumah dan bangunan selamat untuk didiami...

alif haris berkata...

syuxer .. bangunan yg fes tu paling style .. haha :D gua suka :D

bungaitucantik berkata...

menarik sungguh rekabentuk bgunan2 neh2..pasneh buat lah cam fairytail cket~

Syuxer berkata...

@Scya Lollita saya pun kurang pasti adakah ia benar atau photoshop..heheh..kena pi sana baru kita tau heheh

Syuxer berkata...

@Wanie rekaan yang unik camnila orang akan pergi heheh..:)

Syuxer berkata...

@Fathiah Hamim yeah betul2 awesome..:)

Syuxer berkata...

@yatie Awang heheh aiks cam lukisan? power camtuh akak kalau betul2 lukisan..:)..hehe

Syuxer berkata...

@Khairil owh baru saya tahu bro..:)..tq info tambahan

Syuxer berkata...

@alif haris tq bro..kan best kalau ada cmtuh kat mas hehhe

Syuxer berkata...

@bungaitucantik hahah tengok kreativiti arkitek..kalau cam fairytail tuh boleh je dorang wat heheh

Anif Abdullah berkata...

suka no 5,6.. kreatif dan kritis betui :)

Asyila Zainuddin berkata...

yg macam bakul tu comel! eh,bakul ke tu? *hentam je la* :p

kotak hitam berkata...

rajin betul manusia nie...
macam2 la....hehe

alif haris berkata...

haha kau lah tolong buatkan aku satu syuxer .. hehe :D

Tea Dno berkata...

no 1 tu memang ada ke? o_O