ENTRI TERBAIK

Selasa, 3 Mei 2011

Sempadan Antara Negara

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Entri tengah hari ni pasal beberapa negara bagi kategori sempadan antara negara( bukan antara negeri tau) pula..Yang meletakkan penanda sempadan ni bukan setakat batu je. Ada macam-macam dorang tandakan ia sempadan antara dua negara.Semoga ini meng"up"kan minda kalian semua dan terhibur dengan wayang gambar statik ini...Enjoy dan selamat tengahari..:) 

NL=Belanda ||  B=Belgium

Sepanyol (669) || Portugal

England انكلترا || Scotland اسكتلندا

Thailand تايلاند || Myanmmar ميانمار || Laos لاوس

Algeria (Hijau Putih) || Maghribi (Merah)


Perancis فرنسا || Spain اسبانيا 


Pakistan باكستان || India الهند 


USA الولايات المتحدة الأمريكية || Mexico المكسيك


USA الولايات المتحدة الأمريكية || Kanada كندا

Brazil البرازيل || Paraguay باراغواي || Argentina الأرجنتين


Asia آسيا || Eropah يوروبا


Pakistan باكستان || China الصين


Perancis فرنسا || Itali إيطاليا


Korea Utara كوريا الشمالية || Korea Selatan كوريا الجنوبية


Nepal نيبال || India الهند

Uzbeksitan أوزبكستان || Tajikistan طاجيكستان



Norway النرويج || Sweden السويد

Turkey (Merah) || Greece (Biru Berjalur Putih)


Korang tekalah mana satu malaysia dan indonesia..


Maafla gambar-gambar tuh ada bahasa arab hahaha..sekali sekala belajar bahasa dia..Naseb bek ada google transalate,kalau biol otak nak cari dalam kamus..

*Bestnya dapat melancong ke luar negara sambil kedua-dua kaki pijak antara dua negara berbeza~~syuxer

30 ulasan:

SHM berkata...

mcm 2 je ek...snang ke la nk g luar negara klu cmnih...^_^

rara pinkmafia berkata...

wahhhhhh hebat.takkan cm tu je sempadan?

Dim Benihana berkata...

menarik gila, dpt snap 2 3 pic mcm ni best gila...

gud info..

Syuxer berkata...

@SHM hahah tuh la pasal bro..cam senang je kan..heheh

Syuxer berkata...

@rara pinkmafia camtuhla sempadan seperti dinyatakan dalam gambar tuh hehe

Syuxer berkata...

@Dim Benihana memang best pun bro kalau dapat snap pic antara dua sempadan negara..:)

@AmenoWorld berkata...

Salam bro, aku rasa dah 2,3 kali gak singgah kat blog neh but now baru follow.. btw.. ada benda aku nak share dengan ko.. tipsi2 neh.. aku harap ko jgn marah coz aku lari topic.. hehehe..

1. iklan nuffnang ko BE atau ME ataupun berdasarkan per click? kalau per click aku cadang, ko angkut keluar nuffnang dan beralih lah ke yg lain. usah layan yg sombong dengan ko bro.. ko bagi 3 bulan masa pada nuffnang utk bagi ko BE kalau nuffnang tak bagi, angkat kaki je. aku pun mmg nak test ngan nuffnang gakk.. ttp hasrat aku asyik terbantut je.. hehehe.. hari tue dah test sekejap. tp disebabkan limit bandwidth blog membataskan testimoni aku dengan nuffnang pula..

2. jjgn letak blogger2 yg tak layan ko dalam bloglist. blog2 yg ko layan dan dia layan ko je ko letak. tiada istilah blogger popular melainkan korang2 yg popularkan mereka.. hehehe..

Acap Razak berkata...

best2..harap lg banyak info2 berguna lepas ni...seronok ..nak pergi luar negara jimat giler...haha...lepas tu blh belagak ngan orang kan..

Syuxer berkata...

@@AmenoWorld

iklan aku ialah per click..pe alternatif nk angkut kuar nuffnang nih..ok nanti aku bagi 3 bulan kat nuff untuk minta BE heheh..

oic..hajat dihati nak wat cmtuh ..dalam plan insyaAllah...

Tq ameno world..terkejut gila bila dapat visitor 200++ ni..terharu..

alhamdulillah..:)

Syuxer berkata...

@Acap Razak memang best dapat ke luar negara bergambar camtuh..heheh..

apek poyo berkata...

agak eh kalau umah eh betul² atas sempadan..camno eh?
lg susah dio nak byr bil..ekeek

Tanpa Nama berkata...

yg m'sia dgn indon tu kat mana? sabah ke serawak?

Syuxer berkata...

@apek poyo heheh bayar letrik ikut tarif letrik negara memasing..half dollar half pound hehe

Syuxer berkata...

@Tanpa Nama saya rasa kat sempadan kalimantan ngan sarawak kot..info dia pun kurang jelas..just gambar je..biasanya dalam hutan..

mOon jOhari berkata...

suka yang sungai cabang 3 tuh...mesti banyak ikan...mancing best 2...

amny berkata...

wahh..bes la cmtu..sekali langkah terus jejak negara lain..^^

Syuxer berkata...

@mOon jOhari kalau ada ikan saje takpe heheh..takut ada anaconda je..heh..

Syuxer berkata...

@amnytu la pasal..x de perlu lepas kastam2 heheh

Khairil berkata...

di sempadan kedah perlis lagi sempoi...di pintu depan rumah , negeri kedah...di pintu dapur pula negeri perlis...hahaha

nurelinda berkata...

suke yg first !! haha :DD

♥suNa husNa♥ berkata...

fuh..memng seronok..tapi syuxer.saya dok usm nibong tebal ni.Dalam setgh jam je, sy blh ppergi 3 buah negeri. sebab kedudukan kmpus sy ni sempadan di antara, penang, kedah n perak^^

fadh leyanie berkata...

kalau bina rumah kat tengah2 sempadan,,alamat rumah camne la agaknye..half2.haha

Syuxer berkata...

@Khairil tentu panjang alamat rumahnya heheh..ke ada 2 ic kot hahah

Syuxer berkata...

@nurelinda a'a comel kan..boleh melompat gitu je..heheh..:)

Syuxer berkata...

@♥suNa husNa♥ wah gila tuh..3 negeri boleh lawat in all time..mujur x kena wat passport dalam negeri,kalau tak, betingkat2 la buku tuh heheh

Syuxer berkata...

@fadh leyanie hahah mungkin lebih panjang kot dari biasa..kalau half2 nanti keliru plak nk daftar mengundi heheh..:p..

kucarkacir berkata...

selangkah je nak sampai negara lain..
senang je..
hehhe

dyea irdina berkata...

bestnya bila tgk sempadan sebelah kaki je ni...hahhahahha klu laki bini mesti sempadan dia pakai tape kaler je kan..pas tu lekatkan dlm umah..ala cam citer drama tv..time gaduh2 ada la sempadan..hahha

Terbelog berkata...

yg aku tau korea je
byk lg rupenyer ha2
ni la gunanyer blog
mcm2 blh kongsi

alif haris berkata...

jom buat rumah kat atas garisan sempadan tu ..hahaha