ENTRI TERBAIK

Rabu, 4 Mei 2011

Koleksi Duit Kertas Berlogo 5 Afghanistan

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..dah makan?makan pe?harap sihat semua..Kalau tak sihat,terjah ke klinik,dan wat medical check-up..:)..

Entri kali ini,saya ingin membawa anda mengenali duit kertas yang berlogo "5" dari negara-negara yang bermula huruf  "A".  Bermula dengan Afghanistan..heheh. Akan menyusul lagi negara lain selepas ini..Semoga terhibur..



Afghanistan- 5 Afghanis= 0.346375 Ringgit Malaysia


Belakang
Depan 


1919






Depan 
Belakang


1926






Belakang
Depan


1926 

Depan 
Belakang



1936






Belakang
Depan


1939






Belakang
Depan


 1948





Belakang
Depan


 2002






Entri ini akan dilabelkan sebagai Mata Wang..Jadi kalau korang berminat nak tengok lagi,cari kat DUNIA dan pilih Label yang bertajuk Mata Wang di tepi blog ni..Dalam pembikinan k..

12 ulasan:

ArulchelseA berkata...

kalau dpt bleh jual duit lama2 tu..hehe..

Syuxer berkata...

memang pun..barang rare..mahal kalau trade in kot..

fadh leyanie berkata...

makan tembikai,haha..secara keseluruhan warna duit tu kurang ceria.

SHM berkata...

entry santai tengah2 hari ni..:D

Khairil berkata...

matawang tak pa...tak suka pada mata duitan...

amny berkata...

wow..macam2..^^

Syuxer berkata...

@fadh leyanie hahah dorang suka yang gitu2 je kot hhehehe

Syuxer berkata...

@SHM ye bro..:)

Syuxer berkata...

@Khairil itu sudah pasti..mata duitan amatla menyusahkan orang heheh

Syuxer berkata...

@amnyye awk..camtuhla duit dorang

mOon jOhari berkata...

crOwded je lukisan2 kat duit 2...tp nilainya lg penting...heheheh...mata duitan ni!

♥suNa husNa♥ berkata...

tak cantikla duit die...serabt je nk tgk.huhu