ENTRI TERBAIK

Khamis, 12 Mei 2011

Kenakalan kat Sekolah--LOMPAT PAGAR


Assalamualaikum dan salam 1 bumi..

Today saya nak citer la pengalaman saya time dok sekolah agama berasrama tak la berapa penuh coz ada yang tinggal kat luar..Nama sekolah ni dipanggil emmm SMKA blablabla..hahah..x boleh rahsia woo..Sekolah ni lelaki je yang ada..aaa kalau otak korang terbayang ada kemungkinan gejala gay kat situ..mintak-mintak lupakan aje k..ni sekolah banyak baik..kalau nak wat suami pun boleh..akhlak pun tip-top condition..hehe..k..stop.

Sekarang saya nak ceritakan kenakalan saya time bertapa 5 tahun kat sana..Pernah dengar perkataan "LOMPAT PAGAR"..bukan lompat kijang weh..kan x pasal-pasal ramai cam zaki sadri..malam-malam kalau terlepas makan nasi untuk menu petang atau menunya x best hari tuh, adalah orang diwakilkan (komando yang tak diiktiraf) yang akan lompat pagar untuk beli nasi kat luar malam-malam..time tuh ada kedai yang buka malam-malam buta jual nasi berlauk dan sebagainya lah..

Saya pernah lompat pagar hahah best woo...Korang bayangkanlah banyak harapan dipikul oleh saya time tuh..adalah dekat 5 orang mintak belikan nasi bungkus.. pernah ditangkap? well setakat ni belum lagi..heheh kecuali lompat pagar time petang-petang hujung minggu coz nak balik kampung tapi tak dapat keizinan dari warden..lantak diala..hahaha..warden bagi amaran 2x dulu ...yang paling merisaukan, takut warden ni rajin wat roll-call time hujung minggu..kalau takde,memang bernasib baikla..kalau ada memang rotan atau penampar jepun la dia bagi heheh

Sekadar gambar hiasan


Saya masih ingat lagi ada satu hari kemerdekaan disambut kat bandar..perghh jalan kaki lalu kat jambatan..bapak jauh gila..mujur ada jalan pintas..kalau tak senak kaki nak walking2 ni..masa tuh dah abis dah final exam..bosan gila terus je lompat pagar, pi sambut hari kemerdekaan kat luar..dekat2 kul 2 pagi baru balik..kuar cam biasa je coz line clear..tapi nak masuk balik, Komando pun respek kat kitaorang cara-cara nak masuk kat asrama balik..heheh..bukan apa pak guard/pegawas cam heran camner budak-budak ni boleh kuar masuk tanpa dikesan oleh dorang..hehe..

Pahtu hari sabtu..ni menu masakan memang x best ar time tuh..korang tau tak ramai gila orang kuar petang-petang pi bandar tak minta izin cop dengan warden..men redah je lompat pagar..kalau terserempak dengan warden2 lain memang nasibla..konfirm ada roll-call--ni yang leceh..sedap2 tido nya panggil roll call time pagi2..

Ada gak yang jenis tak mahu lompat pagar, dorang suh pak guard belikan..yang lecehnya upahla..satu kepala kasi rm1 dan ada gak upahnya sebungkus nasi..saya juga pernah suh pak guard belikan heheh..lantakla melayang rm1 tuh..janji perut kenyang yela menu tak best ari tuh..

Kalau men lompat-lompat pagar acapkali dan tertangkap banyak kali, memang boleh ternisan la segala pencapaian akademik dan kokurikulum dengan kata lain--boleh pindah sekolah lain..sekolah saya tuh ada sedikit ala-ala tentera la punya peraturan..n dah ada orang kena buang sekolah tapi boleh rujuk balik tapi no way lepak2 tido dalam asrama..

Korang mesti kelakar punye la..member2 saya yang sekarang ni berkerjaya baik pun ada yang kaki lompat pagar..ni kira kenakalan paling asas yang dialami semua pelajar tak kira nakal ke baik semuanya bermula dari lompat pagar hheheh

Sekarang dah ada pelajar-pelajar perempuan masuk sama menginap kat sekolah tuh..hilang identiti sekolah tuh yang ada lelaki je..hukhuk..arap2 xde gejala lompat badan pula weh..x pasal malu satu sekolah..emm sekarang tembok pagar dah jadi tembok berduri cam di penjara..perghh bergulung2 kawat..hahaha bila pandang pagar tuh, terwayang la segala kenangan melompat pagar secara berjemaah..heheh..


*Lompat pagar adalah kenakalan yang paling asas dialami oleh semua pelajar bersekolah asrama~~syuxer

18 ulasan:

nurelinda berkata...

hahahahaha. lawak lawak.

dwaty berkata...

dah agak dah... syuxer ni memang nakal...

kucarkacir berkata...

aku x penah lagi lompat pagar..
sbb kaki pendek sgt T_T

SHM berkata...

ahaha . tak pernah merasai pengalaman lompat pagar sbb x pernah sekolah asrama :D

nurkaloi berkata...

kaloi pun penah lompat pagar hahahah
masuk bwah longkang besar pun penah hahahahah

rara pinkmafia berkata...

tu yg ramai student bontot koyak tu =)

budakkampung39 berkata...

jawapan untok soklan bro: aku takde antar tiket mintak BE. tp tu la...ntah camne leh dapat...huhu

mOon jOhari berkata...

pe barang kuar lompat pagar...mOon dengan kawan2 curi kua a.k.a fly dengan selamba ikt pintu depan...kaw tim baek punya dengan pokgad...hehehehe

fadh leyanie berkata...

owhh yang jalan kaki berjemaah kat jambatan pakai baju hitam tu kamulah org nya..haha

Anak Wak Mail berkata...

haha..tak main la lompat pagar..kang tersangkut..kesian kat den..selalu seludup je dari pagar depan.mula2 tiru tandatangan cekgu, bagi kat guard, selamba je la keluar..haha

makanan kat asrama adalah kenangan pahit penah aku alami..=)

toyolkiut berkata...

hehe..
kita serupa..
pnh gak wat xtvt ni dulu. time mkn x sedap, mmg kuar gak gi cari nasik goreng kt kdai tepi skola tu..

azizul berkata...

slalu gak fly dulu..lagi-lagi time ada bola..fly pegi kedai mamak..yang member lain dalam hostel sibuk order makanan laaa..order rokok.laaa

ArulchelseA berkata...

biasa la tu bro.kenakalan dulu2...tp pagar sekolh aku dah kena potong bro..tk payah nak lompat dah..hehehe

echaRierie berkata...

hahaha..
lawak bha..
i like the way u write this entry..
ngeeee..
;D

shafmechy berkata...

aku pnah outing pastu tdur rmh member, esok tu mak dia tlg antar..mak dia plak kawan warden...haha..tension warden aku asyik terlepas..=P

udin berkata...

lompat pagar ni menda basic aja bagi bebudak asrama.. bila igt balik mmg kenangan semua ni.. terasa mcm nak patah balik zmn skolah dulu.. peh!

RedVixen berkata...

sampai sekarang aku masih lompat pagar... dulu lompat pagar asrama... sekarang lompat pagar maktab pulak... kui3

AzreenAzeman berkata...

sy da msok Universiti bwu pndai lompat pagar .. nk overnite pnye psl .. wakakaka ! :D