ENTRI TERBAIK

Isnin, 25 April 2011

Mari Mengupdate Profile Blog Kita

Okey,emm entri saya kali ini ingin menyeru kalian semua meluangkan masa 5 minit untuk mengupadate profile blog kalian.

Gambar no 1
Berdasarkan gambar no 1, dia tak sertakan links yang dapat mengakes ke blog dia.Akibatnya follower dia tak dapat nak berblogwalking blog dia~sekurang2 nya bertanya khabar di shoutbox ke. Tengok dibawah contoh profile follower yang ada links.


Gambar no 2

Kat gambar no 2 ada tunjuk links dia(EatPrayLove) ke blog dia kan. Camni senangla kita nak blogwalking mana2 blog follower kita atau follower kita nak blogwalking blog kita.

Jadi kalau nak follower kita berblogwalking ke blog kita,silalah update profile blog kalian ye..Cuba check profile blog kalian..Adakah camni?

Gambar no 3

Kat gambar no 3,saya dah sertakan dua list blog saya iaitu gerbang maya melankolia segar dan tv-series/majalah in your hand. Bila dah update nanti, follower blog kita akan tengok profile kita macam gambar nombor 2.

Kalau kalian tengok profile blog kalian dan tak serupa cam gambar no 3(list blog sayala, bukan sebijik cam tuh hehhe),sila tengok gambar dibawah untuk memaparkan list blog kita.

Gambar no.4

Mula-mula kalian buka edit profile dan klikla pilih blog untuk dipaparkan..(bukan klik kat gambar tuh heheh) berdasarkan gambar no.4.Selepas klik, nanti ia akan jadi kat bawah ni..

Gambar no 5

Berdasarkan gambar no 5,saya ada 2 blog,jadi kalau nak profile kita jadi cam gambar no 3,tick la dua-dua blog tuh. Contohnya kat tengok gambar kat bawah..


Gambar no 6

Selepas tu,kalian tick, klik simpan tetapan dan klik papan pemuka seperti kat gambar no 6..InsyaAllah,ia akan jadi seperti gambar no 3 dan follower kita akan dapat tengok profile kita seperti gambar no.2

Kalau anda dah update,sila tinggalkan link kalian kat komen untuk mudahkan saya nak buat bloglist untuk saya blogwalking kelak..

Kalau tutorial ni cam "low-class",maafla ye coz saya pun x reti gak nak bagitau tutorial yang mudah untuk difahami..hehehe


*Selamat mengupdate profile blog sendiri~syuxer

15 ulasan:

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

huhuhu..dulu ca pon xpasan bnde nie...kawan ngdu baru tau...skg da ok...hehe

rara pinkmafia berkata...

betol lah syxer.kdg2 bile dorg follow kite.then kita nk follow balik.tp link tak kua.cane nk cr kan.payah gak nk trace.

mOon jOhari berkata...

kebanyakkan blogger mhadapi masalah mcm ni...ssh la nk ziarah deme kembali...

Syuxer berkata...

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥ benda tuh penting tau..senang cikit follower kita nak berblogwalking..mujur kawan awk perasan heheh..

Syuxer berkata...

@rara pinkmafia betul tuh rara..penat saya nk jejak dia balik check kat shout box

Syuxer berkata...

@mOon jOhari memang pun..arap2 blogger updatekan semua profile dorang..

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

@Syuxer
tp mase sy buat xleh guna cara nie..tak menjadi..ade blogger bitau cara lain..yg kena sign in kat ruangan follower org yg kita follow, edit kat situ bru boleh..

Syuxer berkata...

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥ oic..cmner cara dia?kongsila..saya pun nak tau gak..

Shaherah berkata...

hahha ce tgk ce tgk shera punyer lak.. ade ke tak link2 uh.. ehee.. kes mcm ni memang selalu terjadi.. tapi nnti die salah kan kita balik x follow die.. ppadahal kte x jumpe link die.. kkdg shera smpai kna cari kat shout, kat komen.. kalau xde.. xde lar.. i'm sorry lar jwb nyer.. ehee

Syuxer berkata...

@Shaherah kes shaherah pernah saya lalui..huhu..coz itu saya buat entri ni kot2 nanti ada follower saya yang xde link ke blog dia check dan update balik..shera punya ada link..heheh usah risau..

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

@Syuxer maaf awak lambat respon...bodben sy da nyawa2 ikan loh..huhu..

ok, cara nyer, pilih mana2 blog yg kita follow, kat ruangan gadget follower tu kat ade tulis sign in kan?? sign in la..pastu nanti ade keluar 'option'..klik situ..edit la..nanti 'add link'

pape awak leh rujuk kat blogger nie..sebab dia ajar saya..

http://www.adamxis.com/

cari tajuk entri tips tambah follower x silap..

Syuxer berkata...

@♥CiK DuYuNG [Ca]♥ heheh tq awak..wat susah2 kan awk je..emm berukband memang tngah jadi beruk x bertuan sekarang heheheh..nanti sy pi usha blog adam tuh..tq for ur info awak..:)

fadh leyanie berkata...

info bgune,,stengah blogger tak amik kisah pon pasal ni,,tmasuk lah sy.kini sudah insaf.

Syuxer berkata...

@fadh leyanie tq..saya dulu pun pernah terlupa bubuh link dalam profile hehe

zarulfarhana berkata...

cm na nk wat about me tue cm pic no dua tue