ENTRI TERBAIK

Jumaat, 15 April 2011

Maksud Tersirat Pelbagai Jenis Logo Google

Setiap kali kalian buka google.com (bukan google.com.my ye) pasti pernah ada temui macam-macam jenis logo google kan? Ianya tetap GOOGLE tapi ada pengubahsuaian gaya logo tersebut.Ia berlaku kerana ada hari-hari tertentu.Jadi saya bersempena pagi Jumaat ini nak kongsi dengan kalian semua.Jom kita tengok dan ketahui rahsianya..

Mother's Day

Mother's Day

Father's Day

St.Patrick's Day

St.Patrick Day's

Valentine's Day

Happy Valentine's Day

Valentine's Day

Dragon's Day

Leap Year

Martin Luther King Jr. Day

Einstein's Birthday

Ray Charles' Birthday

St. George's Day

Michelangelo's Birthday

Alexander Graham Bell's Day

Alfred Hitchcock's Birthday

Da Vinci's Birthday

National Library Day

Halloween's Day

Halloween's Day

 
Halloween's Day

50th Anniversary of the Lego brick

125th Birthday of Walter Gropius

 
Persian New Year

 
Invention of the First Laser

 
Chinese New Year

 
Earth Day

Earth Day

Earth Day

 
Happy New Year and 25 Years of TCP/IP

 
National Teacher Day

 
First Day of Spring

Women's Day


**Logo-logo google memang unik~~syuxer

7 ulasan:

toyolkiut berkata...

oh..
TK pun xpnh amik cakna hal ni..

Syuxer berkata...

coz kita selalu open google versi malaysia..jarang kuar benda tuh..

Syuxer berkata...

eh..saya silap rupanya..google.my pun skarang dok tunjuk hari ulang tahun charlie chaplin ke 122nd..lamanya dia mati..

alongxp berkata...

kalau la sy pon leh tuka template blog sy tiap2 ari sempena hari ape2, kan best...huhu...
ehem...sy tag kamu ni...
http://kakicandid.com/blog/2011/04/15/odahone-giveaway-bersamamu-hidup-ini-indah-semuanya/
(camni la care nk alertkn org yg kite tag)

Syuxer berkata...

tq along..baru kita tahu cmner nak tag orang heheh..emm contest tuh along ke anjurkan?

Haz berkata...

rajin dan kreatif btl google..

Syuxer berkata...

@haz~~memang pun..patutla ia jadi enjin carian yang paling popular setakat ni,mungkin ada faktor logo tuh..heheh