ENTRI TERBAIK

Sabtu, 16 April 2011

Benda-benda yang terpantas di dunia?

Entri di petang yang panas gila ni,saya nak paparkan gamabar-gambar yang menghikayatkan benda-benda terpantas di dunia dan berapa tahap kelajuan benda tersebut. Bagi kategori manusia sudah tentu yang terpantas di dunia ialah Usain Bolt aka Abe Usin Bot...Jom kita tengok..

Jet Terpantas
X-43 Aircraft--12144 KMH


Motor Terpantas
TomaHawk--675 KMH


Kereta Api Terpantas

Shanghai Maglev Train--581 KMH


Kereta Terpantas
Shelby Super Cars Ultimate Aero--412.28 KMH


Burung Terpantas
Spine taile Swift--171 KMH


Haiwan Darat Terpantas
Cheetah--113 KMH


Ikan Terpantas
Sailfish--110 KMH


Manusia Terpantas
Usain Bolt aka Abe Usin Bot--40-43 KMH

*Slownya manusia berlari ye?~~syuxer

18 ulasan:

Khairil berkata...

Usin bolt tu ada kena mengena tak dengan usop wilchar???Usop pun terpantas lari dalam HKLBR..hahaha

Syuxer berkata...

haahha..lupa plak yang usop wilchar laju gila lari dalm citer..dahla ngan suara dia masa dia lari tuh,x boleh blah suara dia..

rara pinkmafia berkata...

gerun nya tgk sailfish tu...eeeeiii.

Syuxer berkata...

@rara~~memang dia x berapa hensem..kelajuan sajela aset dia nak pikat awek ikan yang cun..heheh

Khairil berkata...

awek ikan @ ikan mulut merah...hahaha
goreng pun sodap...

shameel Iskandar berkata...

walaupun santai tapi penuh dgn info yg ilmiah.

p/s =lepas ni buat plak entry ttg yg terlambat pulak. hehehe.

Pembawa_Wacana berkata...

bagus entri ni.... keep it up! :)

yatie Awang berkata...

kereta tu smart lah...

Syuxer berkata...

@shameel~~hahah yang terlambat?nanti kita cari kalau jumpa..

Syuxer berkata...

@khairil~hahahha tetiba je saya terpikir ikan ni mesti ada awek gak kot..tu yang terpacul tulis awek ikan..

Syuxer berkata...

@yatie~~kereta yang laju adalah kereta paling smart..Kalau x caya,hensemkah Proton Tiara??heheheh

Syuxer berkata...

@Pembawa Wacana~tq..kalau kalian selalu sokong saya,InsyaAllah blog ini adalah menjadi tempat istirehat R & R untuk release tension/stress and enjoy..

SHM berkata...

jelas manusia memerlukan kenderaan untuk mencapai kelajuan lebih drpd 50km/h..

Syuxer berkata...

@SHM~~memang betul cakap bro tuh..motor berkelajuan 80km/h pun dah laju gila..kalau manusia laju cmtuh,memang eksiden la nanti heheh

toyolkiut berkata...

orang ngn haiwan pun masuk dlm kategori benda ekkk..

laju2 buai ku laju..
emm..
TK mesti pening klau naik benda2 yg laju ni..

Syuxer berkata...

@TK~~hahahah..orang dengan haiwan ni kira benda universal la heheh..kita pulak pening bila dok tempat tinggi tapi laju memang syok bagi kita..

アヌム ちゃん~~ berkata...

Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
jom tengok sakura dekat blog saya^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/

Syuxer berkata...

@ アヌム ちゃん~~waalaikumussalam..tq2 singgah sini..InsyaAllah saya akan singgah blog awak..