ENTRI TERBAIK

Sabtu, 23 April 2011

Auto Ping~Permudahkan mengetahui follower kita punye latest entry

Dua hari lepas saya singgah blog alongxp. Dia cerita pasal auto ping maksudnya contohla begini..kalau korang like kat facebook punye page ini, nanti bila korang publish entry terbaru,enrty korang akan wujud/keluar di page tersebut. Jadi kelebihannya itu orang lain dapat tahu apa entry terlatest korang. Dan kemungkinan besar gak,orang yang like page tuh akan singgah ke blog korang andai entri korang menarik untuk disinggah. Macam korang selalu auto ping kat gengblogger kan.Senang cerita,ia boleh up traffic blog kita.

Saya fikir benda ni bagus untuk blogwalking dan komen kat latest entry follower kita. Jadi saya berhajat nak buat satu facebook page untuk kendalikan benda alah ni. Semoga benda ni memudahkan saya untuk kenalpasti entri terlatest korang.Jadi adakah korang bersetuju nak join page facebook saya tak untuk memudahkan saya mengetahui entry terlatest korang publish?Kalau korang setuju,sila komen nanti saya akan buat page facebook untuk auto ping benda ni..

Contoh entry terlatest yang dipublish


*Auto ping memang mempermudahkan~~syuxer

4 ulasan:

alongxp berkata...

kurang tepat tu bro, camni, memula kite wat page, then kite registerkan rss feed blog kite ke application yg link antara rss feed blog ngan page kite...
so konsepnye, kite update blog,rss feed akan hantar entri kite tu ke application yg link antara rss feed dengan page,nnt application tu lak akan hanta ke page...
xpe...nnt aku siapkan tutorial untuk ko,nnt bile ko wat page,ko lak add blog aku ye? majulah persahabatan blogger untuk perut kite,hahahaha...

Syuxer berkata...

@alongxp~hahah yeah i wait ur tutorial bro..:)..hahah cam slogan majulah sukan untuk negara pula

alongxp berkata...

macam je...tp kalau untuk negara,harga minyak tetap gak naek,so majulah perut ke depan...wahahahaha

toyolkiut berkata...

emm..
TK xtau la mende2 gini..
febuk pun xde..