ENTRI TERBAIK

Sabtu, 26 Mac 2011

~~Mari Kenal Negara Bahrain~~

Bendera

Lambang Bahrain
Bahrain ialah sebuah negara yang tidak mempunyai sempadan. Lokasi Bahrain sebagai sebuah negara pulau di Teluk Parsi (Timur Tengah). Jiran Bahrain, Arab Saudi terletak disebelah barat dan disambungkan ke Bahrain menerusi Tambak Raja Fahd (dibuka secara rasmi pada 25 November 1986), dan Qatar di sebelah selatan menyeberangi Teluk Parsi.

Bukan pasal bioadata negara ini,aku mahu sto sto story TAPI aku mahu bawa kita bersama-sama merasai penderitaan mereka disana yang sedang bertempur dengan askar-askar Arab Saudi dan sekutunya. Itu realiti yang amat-amat menakutkan. Korang semua lihat aje contoh gambar dibawah kenapa aku bercakap sedemikian.Ini bukan cropshot k..


Kalau korang berminat nak mengetahui isu ini dengan lebih lanjut kejadian di Bahrain..klik di sini untuk meninjau perkembangan ini..selamat beramal..
 
**Bandingkan kata-kata ini..

"Kami mendukung penuh segala keputusan yang diambil sekutu kami di GCC untuk menjaga kestabilan dan keamanan di wilayah teluk sehingga tercipta harmoni dan kedamaian bagi seluruh warga," ungkap PM Tun Razak.  VS   "Our stance is clear. We do not support oil wells; we support people, we support nations, we support democracy, we support peace, we support brotherhood. We scream out loud that a brother should not kill his brother." said PM Turkey.

**Semoga ini tidak terjadi di Malaysia..-syuxer

Tiada ulasan: